JO17-1 doet zichzelf tekort

Geschreven door Wim van de Kappelle.


Kans voor Brederodes


14-04-2018

Competitie FC De Bilt JO17-1 – Brederodes JO17-1 (1-1 Bonne, rust)

Een groot deel van de Biltse selectie had gisteren schoolvoetbalwedstrijden. Dat had wel gevolgen voor de wedstrijd van vandaag, want Gijs werd na afloop van de wedstrijd Herman Jordan – Oosterlicht College te grazen genomen door een paar jongens van het Oosterlicht College. Hij moest dus op het geblesseerdenbankje plaatsnemen naast langdurig geblesseerden Jochem en Simon. Ook Mika was er vandaag niet bij was. Als invaller speelde Milad uit de JO15-1 mee en die liet een goede indruk achter!

Onze jongens begonnen de wedstrijd tegen Brederodes uit Vianen goed. Brederodes werd teruggedrongen, een veldoverwicht en eerste kans waren voor FC De Bilt. Een vrije bal van captain Niels werd door Bonne naast gekopt. Langs de kant waren de ouders het er over eens dat het gauw 1-0 voor onze jongens zou worden. Maar tegen alle voorspellingen in viel het doelpunt aan de andere kant. Voor de moeders van de moederapp: keeper Niels kreeg onnodig de bal teruggespeeld en kwam net als de keepers Bizot (AZ) en Jones (Feijenoord) afgelopen weekend in grote problemen……. (0-1).

FC De Bilt herstelde zich goed. Ze speelden vol op de aanval en er ontstonden kansen. Na goed doorkoppen van Wietse, probeerde Niels met een lobje de keeper te verrassen, maar dat lukte net niet. Kort daarna werd Wietse, na een mooie passeerbeweging, onderuit geschoffeld op de rand van het strafschopgebied. Natuurlijk ontfermde specialist Niels zich over de vrije bal en krulde deze mooi richting de linkerhoek. De alerte keeper van Brederodes tikte de bal net uit de hoek. Maar ook Brederodes liet af en toe van zich spreken. Bijna was het 0-2 geweest als een snelle counter nog beter was afgerond. Gelukkig zag Niels de bal net langs de goede kant van de paal gaan.

De 1-1 kwam toch. Niels, Wietse en Bonne klutsten zich door de verdediging van Brederodes en in de rebound scoorde Bonne met een keihard schot met zijn zwakke linkerbeen! Helaas vergat Bonne dit doelpunt met zijn jarige vader Aik te vieren.

Kort daarna hadden we zelfs de mogelijkheid op 2-1. Niels haalde verwoestend hard uit, het schot werd gestopt door de keeper, maar de rebound werd door David net te hoog over geschoten.

In de tweede helft was het beeld hetzelfde. FC De Bilt was veel in balbezit, maar zo nu en dan kwam Brederodes er goed uit. Goede kansen en mogelijkheden waren er voor David, Milad en Niels.

Vooral de laatste 5 minuten waren bloedstollend spannend. De spits van Brederodes  ging alleen op onze keeper Niels af, maar Niels won dit duel met een prachtige save. Daarna kregen wij nog twee kansen op de overwinning. Een lobje van Niels ging net niet over de keeper heen. In de laatste secondes van de wedstrijd flitste Twan langs 3 verdedigers alsof ze er niet stonden en bediende Siem. Helaas ging de inzet van Siem net naast en moesten we genoegen nemen met maar 1 punt.

Volgende week spelen we een topper tegen koploper NVC in Naarden. Ik denk 0-2.

Opstelling: Niels, Hero , Joost, Twan, Siem, Bonne, Hajo, Niels, Milad, Wietse (Raoul), David (Tommy)

Topscorers voorjaarscompetitie

  1. Bonne 3
  2. Wietse, Twan 2
  3. Gijs, Niels, Siem, Maxwell 1

 


Siem schermt de bal af Milad overtuigt Topsorer Bonne