JO17-1 geen galavoorstelling

Geschreven door Wim van de Kappelle.


Niels kansloos bij de 3-1


21-04-2018

Competitie NVC JO17-1 - FC De Bilt JO17-1 3-1 (0-1 David, 1-1 rust)

Voor de wedstrijd tegen koploper NVC was vooraf grote onrust ontstaan onder de ouders. Na 34 mails is het uiteindelijk toch gelukt om chauffeurs te regelen voor onze helden. Hadden de ouders zoveel angst voor de Naarden Vesting Combinatie of wisten ze dat een schoolgala te veel van onze spelers zou gaan vergen?

In de eerste helft was er van dat schoolgala weinig te merken. Onze jongens gingen goed van start en waren zeker niet de mindere van NVC. Gijs wist een  voorzet van Hero en een voorzet van Wietse koppend net niet het goede vervolg te geven. Maar na een kwartier was het wel raak. David worstelde zich langs twee man en haalde vanaf 16 meter met links uit. De Naardense doelman was kansloos op zijn geplaatste schot (0-1).

Na ons doelpunt nam NVC meer initiatief, maar we bleven mede door goede ingrepen van Hero overeind. Behalve vlak voor rust toen bij een counter van NVC alles en iedereen in onze verdediging in de fout ging. Met een 1-1 stand werd de rust gehaald. FC De Bilt was zeker niet de mindere van NVC. De geblesseerden Jochem en Simon en afwezige Hajo werden toen nog niet gemist…...

In de rust bleef Raoul helaas geblesseerd achter in de kleedkamer. Na rust kwamen onze jongens onherkenbaar uit de kleedkamer. De organisatie was helemaal zoek en NVC liep heel snel uit naar 3-1. Gelukkig stond het vizier van de NVC-aanvallers niet altijd scherp. Ook stond de lat en keeper Niels ook nog wel eens in de weg. Anders was het een grotere afstraffing geworden.

FC De Bilt stelde daar weinig tegenover. Alleen een vrije bal van Niels en een snelle actie van Wietse met goede combinatie met Twan wisten de keeper van NVC wakker te houden. Roemloos werd het 3-1, na toch goede eerste helft. Na de meivakantie is er wat recht te zetten!

Opstelling: Niels, Hero, Joost, Raoul (Tommy), Siem, Bonne, Twan, Niels, Gijs (Mika), Wietse, David


Pechvogel Raoul 0-1 wordt gevierd David scoorde