JO17-1 krijgt te weinig

Geschreven door Wim van de Kappelle.


Splijtende pass van Hero


12-05-2018

Competitie FC De Bilt JO17-1 – Woudenberg JO17-1 2-3 (0-2 rust, 1-2 Simon (strafschop), 2-2 Twan)     

Gele kaart Niels H

Na drie weken gedwongen rust kwam laagvlieger Woudenberg op bezoek op het  door het 3e helft toernooi vervuilde sportpark. Deze rust zorgden in ieder geval voor dat het blessurebankje (Simon, Jochem, Raoul) eindelijk weer eens leeg is.

Van begin af aan was FC De Bilt de betere ploeg. Gijs en Niels (vrije bal) deelden de eerste plaagstootjes uit. Maar Woudenberg bleek wel een zeer gevaarlijke counterploeg. Bij de eerste de beste goede counter kwam hun rechtsbuiten alleen voor keeper Niels. Hij schrok daar zo van, dat hij over zijn eigen benen struikelde.

Uit onze tegenaanval dribbelde Niels het strafschopgebied binnen. Niels leek langs zijn man te gaan, maar werd onderuit gehaald. De strenge scheids wees resoluut naar de stip. Bonne leek dit klusje van 11 meter te klaren, maar zijn pingel ging naast de verkeerde kant van de paal. Onze ploeg bleef kansen creëren. De twee inzetten van Niels op aangeven van Wietse werden gepareerd door de goede Woudenbergse keeper.

En als wij niet scoren, dan valt het doelpunt aan de andere kant. Overigens niet één doelpunt, maar zelfs twee en allebei volgens identiek recept: een opkomende man werd door het hart van onze verdediging op maat aangespeeld en had zo vrije doorgang naar Niels. En twee keer was Niels compleet kansloos (0-2).

Tussen de twee doelpunten in had Joost nog een prachtige actie en leek de gelijkmaker te maken. Maar zijn schot ging net voorlangs.

In de tweede helft zorgde het warme weer voor een wat lager tempo. FC De Bilt was duidelijk de betere ploeg maar wist niet zo veel kansen te creëren. Maar achterin stond het goed en wisten onze verdedigers geen kans weg te geven. Een prachtige aanval over rechts werd door David goed verlengd op Wietse die goed inschoot, maar de keeper redde met een geweldige save. Twee vrije ballen in kansrijke positie werden door Niels niet zo goed genomen als dat hij gewoonlijk doet.

Met nog zo’n 10 minuten te spelen leek het 0-2 te blijven. Totdat Twan in het strafschopgebied gesandwicht werd. Wederom gaf de scheids een penalty en nu was het Simon die achter de bal ging staan. Met een goed genomen schot bracht Simon FC De Bilt terug in de wedstrijd (1-2).

Opeens leken onze jongens er weer in te geloven. Raoul wist met een mooi passje Twan alleen voor de keeper te zetten en met een heerlijk lobje scoorde Twan de verdiende gelijkmaker. Zat er met nog 2 minuten te spelen nog meer in? Onze jongens gingen voor de winnende. Maar die viel aan de andere kant. Volgens vele kenners zat er een buitenspelluchtje aan toen de rechtsbuiten werd aangespeeld. Zijn voorzet was op maat op de totaal vrijstaande spits, die de winnende 2-3 aantekende.

Dan maar volgende week in Amsterdam van JOS winnen………

Opstelling: Niels, Joost, Jochem, Twan, Mika (Raoul),  Bonne (Simon), Hajo, Niels, Gijs (Hero), Siem (David), Wietse


Jochem weer terug! Geweldig lobje van Twan Hajo en Raoul