JO17-1 verliest van J.O.S.

Geschreven door Wim van de Kappelle.


Pasjescontrole


19-05-2018 J.O.S. JO17-1 - FC De Bilt JO17-1 3-2 (2-1 Simon, rust, 2-2 Twan)        

Onze jongens speelden vandaag in Amsterdam tegen een van de beroemdste amateurclubs van Nederland: J.O.S. (Jeugd Door Ondersteuning). In de jaren ’60 was dit een van de sterkste amateurclubs van Nederland. Hier begon de legendarische trainer Rinus Michels (Ajax, Barcelona en Nederlands elftal) zijn trainersloopbaan. Na deze tijd is de club vooral bekend geworden door de hit J.O.S. Days van The Nits (beluister en bekijk hier).

In de Watergraafsmeer speelden we voor een parkeertarief van € 0,10 per uur tegen de nummer laatst. Hero en Raoul verkozen het huwelijk van Harry en Meghan voor deze wedstrijd, maar gelukkig kon Simon wel in de basis starten. De beginfase was duidelijk voor J.O.S. Hoewel de Amsterdammers weinig echte kansen creëerden, hadden ze wel een veldoverwicht. Alleen via een kopbal van Twan, konden wij een beetje gevaarlijk worden. De 1-0 voor J.O.S. viel na een kwartier. Uit een voorzet werd de bal wel erg makkelijk binnen geschoten. Na dit doelpunt werd FC De Bilt sterker. Uit een voorzet van Simon scoorde Wietse bijna het doelpunt van het jaar door de bal op zijn hak te nemen, maar de bal had te weinig snelheid. Ook uit een combinatie tussen David en Wietse wist Wietse gevaarlijk op goal te schieten. Maar het was J.O.S. dat, na een verdedigingsfout, de 2-0 aantekende. Niels wist ons daarna in de wedstrijd te houden door een paar prima reddingen. Vlak voor rust scoorden we uit het niets toch de aansluitingstreffer. Een afgeslagen voorzet, werd door de uitblinkende Simon fraai met links binnengeschoten.

Na rust kwam onze eindexamenzwoeger Niels (ook Hero doet examen, succes mannen!) in de ploeg en gingen we op jacht naar de gelijkmaker. Onze eerste plaagstoot werd ingezet door Simon, die met een dubbele panna twee Amsterdammers het bos instuurde, Wietse bereikte, die Twan bediende. Twan kwam net niet tot scoren. Even later was het wel raak. Een corner van Niels werd afgeslagen, en daar stond Twan, die met zijn fluwelen touch de bal over de keeper heen  in het doel in schoot (2-2). Zouden we eindelijk weer eens gaan winnen? Vlak na dit doelpunt was David nog dicht bij een doelpunt met een afstandschot.

De laatste 25 minuten was J.O.S. de sterkere ploeg. Zij scoorden dan ook 3-2 en waren een paar keer dicht bij een doelpunt, maar de paal, Niels en grens Diederik (buitenspeldoelpunt) voorkwamen erger. Alleen David was nog een keertje gevaarlijk na een mooie pass van Jochem. De bal miste net het doel en zo was er weer geen puntje voor FC De Bilt. De nederlaag was zeker niet onterecht. Het heilige vuur lijkt een beetje gedoofd door examenstress en transferperikelen. Maar toch werd, zeker in vergelijking met vorige week, goed door onze jongens gevoetbald.

Opstelling: Niels, Mika, Joost, Jochem, Siem, Bonne (Niels), Twan, Simon (Gijs), Hajo, David, Wietse


Jochem kopt? Siem kijkt toe Wietse voorbij zijn tegenstander Controle bij David