Seizoen JO17-1 is voorbij!

Geschreven door Wim van de Kappelle.


Simon heeft kramp


26-05-2018 FC De Bilt JO17-1 – HBC JO17-1 0-1 (0-0 rust)

Gele kaart Niels H (commentaar op scheids), Bonne (overtreding), Twan (commentaar op scheids)

De laatste competitiewedstrijd van het seizoen was tegen nummer 2 Heemstede-Berkenrode Combinatie. Nu maakt het niet zoveel uit of we tegen de onderste of bovenste spelen, we kunnen van iedere club winnen. Maar helaas ook verliezen. Tegen HBC pakten we onze vierde verliespartij op rij. En wederom had er veel meer ingezeten. HBC bezit een wel heel uitzonderlijke goede keeper. Niet alleen is deze jongeman 2,08 meter groot, hij bezit ook zeer goede reflexen.

De eerste helft waren we duidelijk de bovenliggende partij. Een schot van Twan was onze eerste doelpoging. Maar daarna waren er mooie aanvallen richting het HBC-doel. Bonne verdedigde goed en kwam sterk op. Met een prachtige pass zette hij Siem alleen voor de keeper, die ten koste van een corner redde.

Ook een uitstekende vrije bal van Niels tikte de keeper van HBC uit de kruising. Uit de daaropvolgende hoekschop passeerde Bonne met een kopbal wel de keeper, maar nu werd de bal van de doellijn weggekopt. Ook een tweede inzet van Siem, wederom uit een voorzet van Bonne, werd door de keeper gestopt. Aanvallend stelde HBC hier weinig tegenover. De 2 keer dat HBC wel gevaarlijk was, was onze keeper Niels attent. Bovendien werd hij een keer geassisteerd door de paal.

In de tweede helft was het tempo door de hitte natuurlijk een tikje trager. Desondanks bleven we regelmatig kansen creëren. Siem kwam alweer oog in oog met onze kwelgeest, en wederom won de HBC-goalie dat duel. Vlak daarna kregen we via Siem, Twan en David zelfs drie kansen op rij, maar de bal ging er niet in. De vermoeide Siem en Simon moesten op het eind van wedstrijd behandeld worden voor kramp. FC De Bilt smachtte naar het eindsignaal. 

En dan valt het doelpunt natuurlijk vlak voor tijd aan de andere kant………….

Jammer dat het de laatste weken wat minder liep. Toch kunnen onze jongens terugkijken op een prachtig seizoen onder leiding van de trainers Robin en Gijs, die iedere training en wedstrijddag voor de jongens klaarstonden. Robin en Gijs werden ondersteund door de leiders Pontus en John. Bedankt voor jullie goede zorgen!  

Opstelling: Niels, Bonne, Jochem, Raoul (Joost), Gijs, Niels (Hero), Twan, Simon, Hajo (Mika), Siem, Wietse (David)


Het vriendenteam Niels kaatst Simon op snelheid