MO15-1 Oefent imponerend

Geschreven door Hans Breur.Eindelijk! Eindelijk wordt er weer gevoetbald. Wat duurde de zomer weer lang. De zomer waarin de sportvrouwen definitief de macht gegrepen hebben. Olympisch waren de vrouwen al jaren veel succesvoller dan de mannen, maar met de Europese titel voor de damesvoetbalsters is het laatste bolwerk van mannen ook gevallen. Met een wereldkampioene op de 200 meter als Londens toetje. Het is dezer dagen niet makkelijk een jongen te zijn. De SIRE-spotjes zijn daarop kennelijk het antwoord. 

Wij gaan dit jaar in als Meisjes Onder 15 jaar. Grote meisjes worden groter….

Het afgelopen seizoen is afgesloten met een zeer geslaagde barbecue waar Hans en Ytzen op een zeer stijlvolle en persoonlijke wijze nog een keer stilstonden bij alle 15 meiden uit de MO13. Dit jaar dus als MO15. Zonder Lena, die gekozen heeft om in de MO15-3 te gaan spelen. Maar met Jenna. Jenna speelde eerder in Driebergen en verruilt een jongensteam – geheel passend in de tijdsgeest – voor ons meidenteam. Neymar kwam voor € 222 miljoen naar Parijs. Jenna komt voor haar plezier naar De Bilt. Dat laatste spreekt toch meer aan. Verder gaat Ella vast meetrainen en is inzetbaar als we een beroep op haar moeten doen. Op dit niveau is een brede selectie een must.

Welkom Ella en Jenna!

En dan zijn we sinds dit jaar officieel een selectieteam. Dat predicaat was tot voor kort alleen aan jongensteams voorbehouden, maar de succesvolle lobby van de meidencoördinatoren heeft tot zichtbaar resultaat geleid. Een volgende stap in de erkenning van meidenvoetbal (bij FC De Bilt). Wat betekent dat dan verder? Voorlopig betekent dat vooral, dat je je eigen ballen mee moet nemen naar de training en we zelf de was moeten gaan doen.

Aan het trainersfront hebben we een nieuw gezicht. Want naast de bekende vier trainers, is dit jaar Igor – vader van Josje – toegetreden tot het trainersgilde. Benieuwd hoe lang het duurt voor zijn invloed zichtbaar wordt.

En dan nog wat vaste waarden. Ook dit jaar zorgt Pascalle weer voor de koffie en ook vandaag was Heiko weer onze vlaggenist.

Tot zover de personele perikelen. Vandaag werd vooral ook gevoetbald. De eerste wedstrijd van het seizoen was een oefenwedstrijd tegen Hertha MO15-1 uit Vinkenveen. Dit is een tweedejaars MO15 team, dat uitkomt in de Hoofdklasse. ‘Wij’ zijn eerstejaars en komen uit in de 1e Klasse.

We verzamelden om 8.45u bij Fak. Een enkele wekker stond nog op de vakantiestand, maar uiteindelijk vertrokken we compleet naar Vinkeveen. File maakte een omweg noodzakelijk. Via de Heldinnenlaan (!), Haarzuilens en de polders van Kockengen kwamen we aan op de plaats van bestemming.

De wedstrijd begon om 10.00u. Aanvankelijk was het wat onrustig van beide kanten. De gastvrouwen waren fysiek wat sterker en misschien de licht bovenliggende partij. Toch was het na een kwartiertje Jenna die de score opende. Uit een afgeslagen bal, schoot ze knap binnen. Dat Jenna in alle opzichten een aanwinst is, wisten we al. Maar dit gaf haar debuut extra kleur.

Daarna was het de beurt aan Hertha, dat in de eerste helft minimaal gelijkwaardig was. Een aantal keer stuitten ze nog op een weergaloos goed keepende Hanne, maar uiteindelijk wisten ze de stand binnen enkele minuten om te buigen in een 2-1 voorsprong. Nog voor rust volgden echter een aantal prachtige aanvallen. Maud stuitte op de keeper, maar wist de bal toch goed voor te geven, waarna Kim met een volley zeer beheerst voor de 2-2 zorgde. Nog voor rust maakte Maud de 2-3.

Na rust lukte alles. De meiden uit De Bilt lieten niets heel van hun tegenstanders en scoorden de ene na de andere wonderschone goal. Amy maakte grote indruk met twee goals. Rianne scoorde op ‘Bergkamperiaanse’ wijze en Maud scoorde knap met links. En dan staat er zo maar 2-7 op het scorebord. Tegen een tweedejaars team dat uitkomt in de Hoofdklasse.

Het team lijkt weer een enorme stap gezet te hebben. Stella was heel zichtbaar, Mila was uitstekend op dreef, Hanne imponeerde. Josje was letterlijk overal. Maar de eerste vrouw van de wedstrijd is EMMA. In een wedstrijd met zoveel uitblinkers, een prestatie op zich. Zeer geconcentreerd verdedigend hield ze zich vrijwel foutloos staande tegen haar goede directe tegenstandster.

Kortom, een prachtige seizoenopening. De hand van Igor lijkt nu al zichtbaar. Enige kleine keerzijde van zoveel spektakel in de openingswedstrijd, zijn de torenhoge verwachtingen voor de rest van het seizoen. We kijken er in elk geval naar uit!

Op naar de eerste bekerwedstrijd. Uit tegen SO Soest.

Jesse