MO15-1 begint het seizoen met klinkende bekerzege

Geschreven door Hans.Na de imponerende oefenwinst uit bij hoofdklasser Hertha (2-7) begon het seizoen afgelopen maandag echt met een bekerwedstrijd uit bij Soest SO. Gelukkig liet Jesse in zijn laatste verslag niets aan duidelijkheid te wensen over en waren de verwachtingen dus torenhoog. En dat terwijl de meiden het moesten doen zonder Floor (ziek) en Stella (blessure). Gelukkig “heb ieder nadeel zijn voordeel” (J Cruyff 1947 – 2016) en kon Ella daardoor haar debuut maken.

Op een idyllisch veld omringd door oude eiken werd er iets na 19 uur afgetrapt. Soest kwam fel uit de startblokken en de goede en snelle spitsen dwongen onze meiden de eerste minuten tot geconcentreerd verdedigen. Dat deden ze met verve. Emma was weer onpasseerbaar op links, Nikée stond altijd goed en Stephanie beschikte weer over maximale snelheid. En kwam er toch een Soester aanvalster door dan was er altijd nog Rixt. Ik overweeg, na het hebben gezien van verdedigend dramatische optreden van Nederland tegen Frankrijk, ten zeerste om de “man”dekking van onze dames eens op video vast te leggen en te delen met de technische staf van het Nederlands elftal. Wanneer de mannen zich leerbaar op zouden stellen kan het WK in Rusland zo maar ineens binnen handbereik liggen.

Na enkele minuten kantelde het wedstrijdbeeld volledig. Jenna heerste op het middenveld en strooide met mooie passjes en onnavolgbare passeeracties. Ook Mila (links-mid) en Josje (rechts-mid) waren ongrijpbaar voor hun direct tegenstandsters wat resulteerde in een continue belegering van het Soester doel. Het was dan ook een kwestie van minuten voordat de 1-0 viel. Na weer een prachtige pass kon Maud vrij doorlopen en scoren. Hierna volgde voor rust nog 4 doelpunten door respectievelijk Jenna, Rianne, nogmaals Jenna en Kim. Het mooiste doelpunt was het derde. De aanvalsters van Soest werden achterin met een fraai driehoekje uitgespeeld waarna werd gecombineerd over het hele veld tot aan Rianne, die cool afrondde. Het was prachtig om te zien hoe onze achterspelers (inclusief Hanne!) alles voetballend oplosten en de bal keer op keer in de voeten van middenvelders en aanvallers wisten te krijgen.

Ook na rust was de Bilt veel sterker, maar ook een beetje slordiger. Minstens 10 maal werd een aanval afgefloten voor buitenspel en ongeveer even zo vaak werd een bal niet iets te ver vooruit gespeeld zodat de keepster van Soest in de weg kon gaan staan. Amy en Chelsea kregen nog een paar mooie van kansen, maar hun harde werken werd (nog) niet beloond met een doelpunt. Het was halverwege de tweede helft Ella die haar sterke debuut opluisterde met een prachtig doelpunt. Ze werd aangespeeld op de rand van de 16 meter, draaide zich vrij en krulde (met links!) de bal in de kruising. Na nog een fraaie treffer van Maud kwam de 0-7 eindstand op het scorebord. Bij het vallen van de duisternis werd er afgefloten en was de conclusie van de scheidrechter dat de Bilt toch echt “een paar klassen beter” was.

Speelster van de wedstrijd was Rixt. Ze verdedigde niet alleen ijzersterk maar was ook zeer nadrukkelijk betrokken bij de opbouw en strooide met prachtige passjes naar het middenveld.

Ik hoop dat er met dit eerste officiële optreden in de klasse MO15 is voldaan aan de verwachtingen. Ik vond het weer prachtig om te zien hoe veel voetbal er in het team zit en hoe de meiden voor elkaar willen werken. Een feestje. We gaan de komende weken zien waar dit allemaal toe gaat leiden.

Zaterdag spelen we voor het eerst thuis, tegen SDO uit Baarn. De week daarna kunnen we hopelijk de eerste plaats in de poule voor de beker veilig stellen in Volendam als we het opnemen tegen het enige echte RKAV Volendam. Peter heeft al een setje Volendammer klederdracht besteld. Ik zie er naar uit om hem daarin te zien juichen!