MO15-1 Weer succesvol in de beker

Geschreven door Hans Breur.M015-1 WEER SUCCEVOL IN DE BEKER

Na de masterclass in Vinkeveen van twee weken geleden en de imponerende 0-7 bekerwinst van afgelopen maandag, stond vandaag de tweede poulewedstrijd van het bekertoernooi op het programma. Tegenstander van vandaag was SDO MO15-1 uit Bussum. Een tweedejaarsteam dat ook uitkomt in de 1e klasse en haar eerste bekerduel met 3-0 won van voetbalsters uit het palingdorp Volendam.

Met opnieuw Ella in het team, omdat Stefanie helaas geveld was door ziekte. Verder waren we compleet met de andere veertien vaste waarden en verder opgeschroefde verwachtingen. Om 12.30u werd afgetrapt op het hoofdveld.

De wedstrijd ging aanvankelijk gelijk op. Bussum fysiek iets sterker. De Bilt voetballend iets beter. De eerste tien minuten zonder veel grote kansen. Na deze fase werd De Bilt sterker en leek het openingsdoelpunt een kwestie van tijd. Kim, Maud en Amy verschenen vrij voor de keepster. Maar zonder succes. De keepster leek een magneet voor de bal, want alle schoten eindigde binnen haar bereik. Een aantal kleinere kansen bleef onbenut en daarmee bleef het lang 0-0. Ook al omdat een groot aantal aanvallen vroegtijdig afgevlagd werd vanwege buitenspel.

Aan de andere kant creëerde Bussum niet veel. Dat was de verdienste van de geconcentreerd verdedigende meiden, maar ook van een goed meevoetballende Hanne. Zij haalde vaak de angel uit een aanval door goed mee te voetballen en ver uit te lopen. Het gevaarlijkste moment was een schot dat de bovenkant van de lat schampte. Hanne had ‘m zeker gehad, als het nodig was.

Uiteindelijk viel de 1-0 toch. Rianne scoorde op een soort Kieft ’88-achtige wijze. De bal draaide met veel effect langs de keepster. Een terechte tussenstand, hoewel het voetballend niet van zelf ging bij De Bilt. Ella miste nog twee keer op een haar na de kruising en na nog een handvol buitenspelgevallen werd met 1-0 gerust.

Na rust was De Bilt opnieuw de bovenliggende partij, zonder het niveau van de eerste twee wedstrijden te halen. Het gerucht ging dat een deel van het team door logeer- en slaapfeestverplichtingen niet de voorgeschreven 9 uur slaap hadden genoten. En dat lijkt zomaar een goede verklaring voor het wat minder geïnspireerde spel. Een slaapfeest kan je overigens wat op het verkeerde been zetten. Een zwemfeestje is een feestje waar enthousiast gezwommen wordt. Een slaapfeestje is pure misleiding.

Hoewel de wedstrijd dus niet als meest memorabele de boeken in zou gaan, kregen we nog wel een paar mooie goals te zien. Maud mocht een corner nemen en draaide deze laag naar de eerste paal. De keepster uit Bussum is een autoriteit binnen haar team en schreeuwde ‘LOS’ naar iedereen die het horen wilde. En dat gebeurde dus ook. Omdat ze zelf ook gehoor gaf aan haar eigen opdracht, krulde de bal het doel in. 2-0. Maud scoorde even later knap met links. Tussendoor vocht Chelsea een verbeten strijd uit met haar directe tegenstandster. Het lengteverschil van ongeveer een meter, wist ze vrijwel helemaal te overbruggen. Maar dat was net niet voldoende om tot scoren te komen. Dat lukte Kim wel. Ze brak door en maakte de 4-0. De mooiste actie kwam van Jenna. Ze draaide met de bal aan haar voet, haar directe tegenstandster compleet dol en misselijk en schoot vervolgens van buiten het strafschopgebied hard op doel. Op wonderbaarlijke wijze bleef de bal voor de lijn, zonder dat de keepster hier een bewust aandeel in had. De mooiste goal kwam van Amy die in de korte hoek de 5-0 binnen knalde. Overigens niet nadat de hele voorhoede bestraft werd als veelplegers. Want ook de tweede helft werd zeker tien keer voor buitenspel gevlagd. Misschien een puntje voor de maandagtraining.

De verdediging gaf de tweede helft niets weg. Nikée speelde sterk. Rixt, Floor en Emma zaten er kort op. En daarmee werd opnieuw de nul gehouden. KIM werd uitgeroepen tot vrouw van de wedstrijd. Ze liet de anderen beter voetballen en was zelf nadrukkelijk aanwezig en bewees ook met een uurtje slaap minder een goed niveau te halen.

En daarmee is de tweede bekeroverwinning een feit. Omdat SDO de eerste wedstrijd van Volendam gewonnen heeft, gloort poulewinst. Misschien het begin van een nieuw bekersprookje?

Hoewel het dus niet de beste wedstrijd was, waag me toch aan de voorzichtige voorspelling dat dit team na de winterstop weer in de Hoofdklasse uitkomt. Er zit heel veel voetbal in het team en de eerste wedstrijden tonen aan dat het verschil met tweedejaarsteams makkelijk overbrugd wordt. En als dan ook nog eens je mindere wedstrijden met 5-0 wint..…

Volgende week gaan we voor de laatste poulewedstrijd in de beker naar Volendam. Er werd geopperd om allemaal in klederdracht te gaan. Lijkt me een heel leuk idee! Helaas ben ik zelf afwezig, vanwege werkverplichtingen.

Jesse