MO15-1 bezorgt JO14-3 een zware dag op school

Geschreven door Hans Breur.Na 2 mooie overwinningen in het bekertoernooi moeten onze meiden het 3 weken achter elkaar doen zonder officiële wedstrijd. Dat vinden onze dames maar niets en daarom werden er diverse jongens teams “uitgedaagd” rond de afgelopen trainingen. Na een hele leuke wedstrijd vorige week waarin de tweedejaars van de JO15-3 net te sterk bleken, met als toetje een mooi gelijkspel tegen de MO19-1, hadden de dames voor de woensdagavond de mannen van de JO14-3 geregeld. Helaas zonder Chelsea (bruiloft) en de geblesseerde Stella die er wel was om haar team aan te moedigen.

En dat de wedstrijd door de heren serieus werd genomen was vanaf het begin af aan direct duidelijk. Er werd (door de heren) fanatiek warmgelopen en warm gespeeld, er was een officiële scheids geregeld en bij verlies zou een straftraining volgen. Ten slotte had de JO14-3 veel publiek geregeld om deze wedstrijd en mogelijke afstraffing van de meiden mee te maken.

Om stipt 19.15 uur werd er afgetrapt op veld 6 en wierp de serieuze warming-up van de mannen direct zijn vruchten af. De jongens overliepen de meisjes die het hoge tempo aanvankelijk niet bij konden benen. Gelukkig werd er goed verdedigd en keepte Hanne alert zodat de meiden niet tegen een vroege achterstand aankeken. Langzaam werden de meiden wakker en verplaatste het spel zich ook naar de helft van de JO14-3. Het waren echter toch de mannen die als eerste scoorden. Na een corner voor de MO15-1 volgde een flitsende counter van de JO14-3 die de verdediging kansloos liet en eindigde met een prachtig schot in de lange hoek waar zelfs Hanne niet bij kon.

Daarna was de wedstrijd mooi in balans en werd Kim na een prachtige pass weggestuurd op de rechterflank. Ze was sneller dan haar tegenstander en rondde prachtig af. Met 1-1 werd er gerust en van veld gewisseld omdat het eind september toch al weer akelig vroeg donker wordt. De MO19-1 was zo aardig om het verlichte veld 7 vrij te maken voor de tweede helft.

Deze tweede helft begon met twee teams in evenwicht. Het leek wel even of de meiden al zeer tevreden waren met deze potentiële eindstand en de jongens vooral niet nog een tegengoal wilden incasseren. Maar net toen één ieder zich in deze uitslag leek te berusten bleek dat Jesse het verschil tussen mannen en vrouwenvoetbal weer feilloos had blootgelegd in zijn, wederom fantastische, column voor de presentatiegids van FC de Bilt. Zijn observatie dat meisjes zich ongerust om een slachtoffer nestelen in het veld waar jongens hun kans schoon zien om in overtal snel te scoren bleek helemaal waar. Halverwege de tweede helft moest Emma het veld verlaten met een (spontane) bloedneus. Haar tegenstander kon daardoor een voorzet vanaf de linkerkant van het veld ongedekt doch fraai inkoppen. Een mooie kans op een goed resultaat tegen de jongens leek verkeken.

Echter deze achterstand was voor onze meiden reden om te laten zien wat ze allemaal in huis hebben. De nagenoeg foutloze verdediging liet geen enkele steek meer vallen. Op het middenveld won Jenna ieder duel, strooide ze met fraaie passjes en draaide ze haar directe tegenstander helemaal dol. Ook Ella, Mila en Josje wonnen al hun duels en zetten veel druk naar voren. Langs de kant leek het publiek meer en meer onder de indruk van de voetbalkwaliteiten van onze meiden. Het was echter Amy die bij een volgende aanval zeer attent reageerde binnen de 16 meter en knap binnenschoot in de rechterhoek. Dit was echter niet genoeg voor onze meiden. De druk werd nog verder opgevoerd en in de laatste minuut volleerde Maud de winnende 3-2 binnen na een mooie voorzet vanaf rechts. Kort hierna volgde het bevrijdende laatste fluitsignaal.

Het publiek, waarvan een deel bevriende mannelijke klasgenoten die via de sociale media naar FC de Bilt waren gelokt, suggereerde dat het de volgende dag best een zware dag voor de JO14-3 op school zou kunnen worden. Ziek melden lijkt mij echter helemaal niet nodig. De JO14-3 speelde goed en de meiden vonden het heerlijk om tegen een team met zo veel snelheid te spelen, iets wat ze in hun competitie niet zo vaak tegenkomen. En ook de aangekondigde straftraining voor de JO14-3 vonden de meiden wel iets te veel van het goede. Beter wordt er gewoon nog eens opnieuw een oefenwedstrijdje ingepland.

Zo bleef het nog lang gezellig op FC de Bilt en ook een afsluitende partij tegen de MO19-1 waarin de winnen tegentreffer in de blessuretijd werd gemaakt (2-3) kreeg de glimlach niet van de gezichten van onze meiden. We zien uit naar uit naar de eerste competitiewedstrijd die hopenlijk ergens in oktober zal volgen.

Oh ja, en de speler van de wedstrijd: de meisjes, maar das logisch.