M015-1 KNOKT ZICH NAAR GELIJKSPEL

Geschreven door Hans Breur.M015-1 KNOKT ZICH NAAR GELIJKSPEL

Na de twee gewonnen bekerwedstrijden zijn we in een soort na-zomerstop beland. Sinds begin september is er niet meer gevoetbald. Maar vandaag, op 7 oktober, dan eindelijk de eerste competitiewedstrijd.

Tussendoor is nog wel wat doordeweeks geoefend tegen de meiden onder 19 en zelfs twee keer een halve wedstrijd tegen jongensteams. De laatste wedstrijd verleidde Hans zelfs om kort verslag te doen van een oefenwedstrijd. Ik kan me voorstellen dat de jongens hem oneindig dankbaar zijn dat het verslag zelfs de website heeft gehaald. Het heeft in elk geval bijgedragen aan het zelfvertrouwen van onze meiden.

Vandaag Sporting MO15-1 thuis. Zonder Hanne, maar met Ella. Om twee ’s middags werd afgetrapt. Tijden veranderen letterlijk. Een soort mini-Irma teisterde FC De Bilt, dus het publiek stond verstopt onder haar stormplu vol verwachting aan de kant. Vanaf de aftrap werd echter duidelijk dat het vandaag niet vanzelf zou gaan. De opening was voor de bezoekers. Fysiek sterk drongen de Utrechtenaren aan en al binnen een paar minuten zorgden ze voor gevaar. Een vrije trap ging naast en een corner bleef zonder gevolgen. De Bilt slaagde er niet in rust in het spel te krijgen. Het was onrustig en rommelig. Desondanks waren de meiden dichtbij de openingsgoal. Tot tweemaal toe kopte Kim uit een corner bijna raak.

Halverwege de eerste helft was het toch Sporting dat op voorsprong kwam. Aarzelend verdedigen werd afgestraft en de voorsprong was verdiend. Na de 0-1 kreeg De Bilt een aantal grote kansen. Kim kwam tot twee keer toe vrij voor de keeper. Eén keer vloog de bal net over en de tweede poging werd knap gekeerd door de zeer goed keepende goalie van Sporting. Chelsea schoot knap uit de draai, maar haar bal ging net voorlangs. Aan de andere kant had Sporting nog een levensgrote kans op de 2-0. De bal kwam door ongelukkig uitverdedigen, vlak voor Rianne in de voeten van een aanvalster van Sporting. Zij schrok zo van dit buitenkansje dat ze Rianne eenvoudig in staat stelde de bal te keren.

Met een 1-0 achterstand en onderkoelingsverschijnselen aan de kant werd gerust. Een peptalk voor de meiden en koffie voor de paraplu’s moest zorgen voor nieuwe energie. De tweede helft was duidelijk beter. Onder aanvoering van Jenna werden de combinaties zorgvuldiger. De verdediging stond beter. Emma en Nikée speelden sterk en Kim was zowel aan de zijkant als in de spits gevaarlijk. Toch duurde het lang voordat de gelijkmaker op het bord kwam. De Bilt kreeg diep in de tweede helft een verdiende strafschop. Deze werd fantastisch ingeschoten door Jenna. Het Bilts kwartiertje duurde ook vandaag maar vijftien minuten en dat was net niet genoeg om nog een normaal velddoelpunt te maken. Jenna was dichtbij met een schot van afstand, maar de keepster van Sporting was beter. En in de slotseconden miste Jenna op een haar na de kans om matchwinnaar te worden.

Uiteindelijk was de 1-1 een terechte uitslag. En staan de meiden, de coaches en de paraplu’s weer met beide benen op de grond. En dat kan helemaal geen kwaad. Sporting heeft een goed team en vandaag was de tweede helft goed maar niet goed genoeg. Een speciaal dank voor Rianne, die weer liet zien dat we een prima vervangster hebben voor Hanne. Doorweekt en zwaar onderkoeld hield ze de tweede helft haar doel schoon. En dan was er nog KIM. Ze was continu gevaarlijk, creëerde haar eigen kansen, deed het goed aan de zijkant en in de punt van de aanval. Werd helaas niet beloond met een doelpunt, maar wel met de titel SPEELSTER van de week.

Marcel vlagde zich geweldig door de storm heen en hoopt volgende week bij De Meern-uit weer opgedroogd te zijn.

Normaal gesproken krijgt de speelster van de week de eer om met een foto boven het verslag te prijken. Vandaag werd na de wedstrijd echter gekozen voor de kortste weg naar de warme douche. Dus deze keer een archiefbeeld. Hebben we gelijk de jarige Jop erbij…

Jesse