MO15-1 doet zichzelf tekort met gelijkspel

Geschreven door Hans Breur. 

M015-1 DOET ZICHZELF TEKORT MET GELIJKSPEL

Vorige week werd in de stromende regen een zwaarbevochten 1-1 uit het vuur gesleept in de thuiswedstrijd tegen Sporting. Omdat de meiden uitgesproken verwachtingen hebben van dit seizoen en de eerste bekerwedstrijden vlekkeloos verliepen, voelt een gelijkspel als verlies van 2 mooie punten. Vandaag moest de draad dus weer opgepakt worden. En wel tegen De Meern MO15-2. De Meern heeft uit haar eerste drie wedstrijden één schamel puntje overgehouden en verloor twee keer (nipt). Op papier dus een mooie tegenstander om de weg naar boven weer te vinden. Zeker ook omdat we weer compleet waren. Daarnaast kregen we een onverwachte na-zomerdag cadeau en het uit-vak liep weer helemaal vol met enthousiaste toeschouwers. Voor Stefanie was het een soort van familiedag, want naast opa Johan waren ook haar schoonzus, haar grote zus en haar neefje Jake (nog geen twee en zeer balvaardig) van de partij. Kortom, alle ingrediënten voor een prachtige voetbalmiddag.

De wedstrijd begon iets later omdat een oude-mannenwedstrijd nog afgerond moest worden. We kregen daarmee nog net vijf minuten vloekende en tierende mannen met twee rode kaarten voorgeschoteld. Benieuwd of ze doorhebben hoe sneu dat er uitziet.

Maar goed om 15.15u trapten de meiden af. Vorige week liepen de Biltse meiden een hele wedstrijd achter de feiten aan, na een slecht eerste kwart van de wedstrijd. Dus dat zou ze deze week niet gebeuren. Zou je denken. Het tegendeel was waar. Het eerste kwartier was de meiden onwaardig. Niet fel, dus slap. Niet geconcentreerd, dus veel fouten. En dan sta je na 15 minuten gewoon met 2-0 achter.

Na de 2-0 kwam er iets meer bezieling in het spel. Emma onderscheidde zich positief. Mila, Maud en Rianne voerden de druk op en het spel verplaatste zich meer richting de Meernse helft. De meeste aanvallen strandden doordat passes niet zuiver waren, maar halverwege de tweede helft kwam Jenna op en paste knap op Maud. Maud haalde op links de achterlijn en gaf voor. Uit de voorzet kopte Kim geweldig binnen. Vorige week was ze al twee keer dichtbij met het hoofd, maar dit was een prachtige beheerste kopbal net onder de rechterkruising.

Het verhaal gaat dat koppen zeer schadelijk is voor de hersenen. Kim heeft definitief besloten zich volledig op voetbal te gaan richten, dus in haar geval is dat geen probleem. Voor de anderen wel belangrijk om een goede afweging te maken.

Na de 2-1 was de aansluiting daar en het geloof terug. De Bilt bleef zoeken naar mogelijkheden. En hoewel het nog steeds niet in de vorm stak van begin van het seizoen, was De Bilt de rest van de eerste helft wel de bovenliggende partij. Jenna kreeg op de rand van het strafschopgebied nog een mogelijkheid aan te leggen. Haar schot leek het venijn te missen om de keepster in gevaar te brengen. Maar ze liet de bal toch los en Amy was zeer alert in de rebound. Waarmee nog voor rust de schade was hersteld. 2-2.

Na een stevige speech van Ytzen, werd in de tweede helft jacht gemaakt op de voorsprong. Echter het begin van de tweede helft was voor de thuisclub. Een zeldzaam foutje van Rixt leidde bijna de 3-2 in, maar het was Rixt zelf de razendsnel in de baan van het schot dook en redde.

Johan had het gevoel dat er wat geforceerd moest worden en bracht Jake in. (Zie foto). Maar ook dat bleek niet het antwoord. Uiteindelijk was het toch De Bilt dat de winst leek te gaan pakken. Rianne werd vrij voor de keepster gezet en schoot beheerst de 2-3 binnen. Voor mij het moment om na te gaan denken over een pakkende titel voor deze heroïsche overwinning-in-de-maak.

Zeker nadat Maud de kansen op 2-4 creëerde. Tot tweemaal toe leek ze de beslissing op haar schoen te hebben. Echter, in de eerste helft was de keepster van De Meern wat aarzelend. Nu redde ze twee keer knap. En een kans missen kan natuurlijk altijd. Vraag dat maar aan de spits van Harkemase Boys (https://youtu.be/ipXaOV6IFMw’) . Zeker even naar kijken. Hilarisch!

Omdat de 2-4 uitbleef, bleef de spanning voelbaar. En wat we onuitgesproken vreesden, gebeurde dus ook. Een paar minuten voor tijd, brak De Meern nog één keer door de verdediging en op een manier de bij de wedstrijd paste, belandde de bal achter Hanne. Het schot leek te stranden op de paal, maar kwam ongelukkig terug voor de voet van de aanvalster die de bal het doel in fröbelde. 3-3.

Zelfs na de 3-3 was De Bilt nog twee keer heel dicht bij de winst. Een schot van Kim ging net voorlangs en in de allerlaatste seconden ging een schot van Jenna net naast. Opnieuw twee dure punten verloren. Maar met een wat optimistischere blik zijn we al een maand of vijf ongeslagen.

Vrouw van de wedstrijd was MAUD. Niet omdat ze wist te scoren, of omdat ze haar mooiste en meest briljante momenten had. Maar wel omdat ze liet zien wat nodig is om te winnen. Ze leverde strijd. Ze was misselijk en niet helemaal fit. Maar dat weerhield haar er niet van om met tomeloze inzet en vechtlust te strijden voor haar team. En de eerste 15 minuten toonden ook vandaag weer aan dat dat vaak het verschil maakt.

Volgende week gaan we weer een keertje oefenen en dan spelen we thuis tegen ’s Graveland MO15-1. Ik vul een 1 in op mijn totoformulier.

Jesse