Nuttige oefenwinst MO15-1

Geschreven door Hans Breur.

 NUTTIGE OEFENWINST MO15-1

Vandaag was het de tweede zaterdag van de herfstvakantie, zo’n zaterdag waarop geen competitiewedstrijden staan gepland, misschien een ingelast bekerpotje, verder niets. Typisch een zaterdag om een oefenwedstrijd te gaan spelen. Want na de vlotte seizoensstart eind augustus/begin september, met drie grote overwinningen, de trouwe lezer weet dat, volgde een periode van vier weken zonder zaterdagse wedstrijden. Een periode die onze meiden maar matig verteerden, gezien de twee gelijke spelen in de afgelopen weken. En gelijke spelen passen niet bij de zelfgestelde ambities van de dames. Zaak dus om bezig te blijven.

Tegenstander van vandaag was Hooglanderveen, een club uit de buitenwijken van Amersfoort, die zich qua clubkleuren keurig heeft aangepast aan de Zweedse meubelgigant naast de club, zo idyllisch gelegen aan de A1. Hun MO15-1 speelt net als wij in de 1e klasse. Afwezig waren Floor (jeugdspelers aan het scouten in Valencia), Rianne (niet-slaapfeestje) en Ella (vakantie). Maud was er wel, kon door een blessure niet spelen en ontpopte zich als prima hulpcoach. Tegenover de afwezigen stond Stella, die na een revalidatiekamp in Engeland weer 2 x een kwart wedstrijd mocht spelen van de dokter en dat erg goed deed. Vanuit de MO17 deden Celeste en Ibtisame mee. Fijn dat dat zo kan bij de meiden van FC De Bilt. Dank meiden, en dank Hugo en Marcel. Dat het ook anders kan, bewees de technische staf van de tegenstander, waar de leider klaagde over de trainer, de trainer over de leider en beide over de teammanager……

Dan de wedstrijd. De start was beter dan vorige week en gedurende de eerste helft namen we het heft in handen. Dat leidde tot kansjes en kansen, en uit één daarvan scoorde Kim, na goed werk van Chelsea, die de hele wedstrijd gedreven speelde. Jenna vocht verbeten duels uit met haar collega-midmid, won er veel en strooide met prachtige passes. De verdediging van Steef, Nikee, Rixt en Emma stond goed, en als er al eens een geel-blauwe dame tussendoor glipte stond Hanne paraat. Josje liet ook nu weer zien dat ze elke week sterker wordt, en Mila wist haar veel zwaardere en grotere tegenstander keer op keer te verrassen met snel en technisch spel. Amy had een stevige tegenstander, die het onmogelijke waarmaakte door (bijna) net zo snel te zijn als Amy zelf. Stella viel halverwege de eerste helft in en bewees nog maar weer eens hoe goed ze kan spelen; altijd op de goede plek, fel in het duel, goede passes en een prima oog voor de ruimte. Mooi! Ondertussen was ook Celeste ingevallen. Lekker snel, fel en direct. De tweede helft begon met veel druk van de tegenstander. Eenmaal onder die druk uit, creëerden we opnieuw kansen, maar de bal ging er niet in. Aan de andere kant redde Hanne een paar keer fraai op goede kansen van Hooglanderveen. Ibtisame viel nog in en hield prima stand. Het spel golfde nog wat op en neer en om exact 17 minuten over 12 noteerde de scheidsrechter de 0-1 eindstand. Een prima uitslag na een nuttige oefenpot. Ook zonder een aantal vaste basisspelers deden de meiden het goed, en dat biedt vertrouwen.

Speler van de week is MILA. Zij dolde haar directe tegenstander regelmatig, passte strak en goed, combineerde dat en een lieve lust was en bleef maar gaan. Prachtig!  Volgende week weer voor de punten, thuis tegen Graveland.