MO15-1 wint overtuigend

Geschreven door Hans Breur.M015-1 WINT OVERTUIGEND

De herfstvakantie is achter de rug. Het seizoen is tot nu toe niet echt op gang gekomen. In de herfstvakantie is nog een keer succesvol geoefend tegen Hooglanderveen. Maar nu zijn we klaar voor een serie ononderbroken competitiewedstrijden. Vandaag is daarvan de 1e in de vorm van een thuiswedstrijd tegen ’s Graveland MO15-1.

Om 11.30u werd afgetrapt op kunstgrasveld 3. Er moest even gewacht worden op een spannende penaltyserie van hele kleine jongetjes en een enkele vader was zich niet bewust dat hij onderdeel uitmaakte van de aftrap van de meiden onder 15. Maar met enige vertraging begon de wedstijd dan toch. En het begin was flitsend. De meiden zochten combinerend de weg naar voren. En dat heel snel resultaat. Maud nam na een minuut of vijf de bal knap aan in het strafschopgebied, draaide zich vrij voor de keeper en liet weer zien hoe prettig het is om tweebenig te zijn door met links de 1-0 binnen te punteren. Na de 1-0 volgde nog een flitsende aanval die via Jenna, knap verlengd door Kim, uitkwam bij Maud. Haar schot miste het doel op centimeters.

Na de eerste tien minuten ging de Biltse storm liggen en volgende een fase waarin de tegenstander een paar keer gevaarlijk werd. De grote en sterke nummer 14 van de tegenpartij leek te gaan scoren, maar is net wat minder tweebenig en raakte de bal vlak voor Hanne compleet verkeerd.

Kort daarna volgde een ongevaarlijk schot, dat voor Hanne een makkelijke prooi leek. Hanne liet de bal echter lopen. Iedereen met een Bilts hart zag de 1-1 binnenrollen. Maar de bal rolde voorlangs en het was gewoon een achterbal. Dat had Hanne gewoon goed ingeschat. Soms maken keepers minder goede inschattingen (https://www.youtube.com/watch?v=l4ejXyzawaE).

Na dit moeizame kwartiertje pakte de Bilt de draad weer op. Mila speelde wederom sterk. Er volgden kansen uit de corners. Deze worden sinds dit seizoen volwaardig genomen. Dat betekent niet meer inkort. Opvallend is dat zowel Maud als Ella de corners moeiteloos en feilloos voor het doel slingeren, wat veel gevaar oplevert.

Bijna maakte Maud de mooiste goal van dit decennium. Vanaf 35 meter schoot ze de bal vanaf links richting de rechterkruising. De bal spatte op de kruising het veld weer in. En daarmee gingen we met 1-0 rusten.

De tweede helft werd had De Bilt windkracht 5 in haar rug. En dat was zichtbaar. Na de pauze voerden de meiden de druk op. Jenna zette de lijnen uit. Amy vocht verbeten haar duels uit. En Ella speelde de tweede helft heel sterk. Ze liet al eerder zien bovengemiddeld balvaardig te zijn, maar vandaag was ze ook strijdvaardiger dan ooit en zorgde er voor dat de gasten geen moment aan opbouwen toekwamen.

Dat leidde logischerwijs tot kansen en al vrij snel tot de 2-0. Het was Jenna die de bal veroverde en zelf goed doorzette en de actie zelf afrondde. Lang hield dit niet stand, want uit een corner van ‘s Graveland volgde binnen enkele minuten alweer de aansluitingstreffer. Even werd gevreesd voor een nieuwe remise.

De laatste twintig minuten waren de meiden echter heer en meester. En dat leidde tot legio kansen en mooie goals. Eerst was het Maud, die vanaf de rand van het strafschopgebied de 3-1 binnen knalde. Kim volleerde even later beheerst de 4-1 binnen en Rianne bekroonde een goede wedstrijd met haar doelpunt. De backs en het blonde centrale duo achterin hielden de poort potdicht, waarmee de eindstand op 5-1 werd bepaald. Tussendoor waren er nog een bijna-goal uit een omhaal van Kim, een prachtige snelle aanval die Jenna net niet wist binnen te volleren en schoten van Chelsea en Jenna die nog net gekeerd werden.

Kortom, een heel lekkere overwinning met veel mooie goals, goed voetbal en veel uitblinkers. Uiteindelijk was het AMY die zich een week lang de speelster van de week mag noemen. Die titel dankt ze aan het feit dat ze precies heeft gebracht, wat de coaches van haar vroegen. En dat was tomeloze inzet en strijd. En dat bracht ze. Maar ook de 4 A’s  EllA, StellA, MilA en JennA zaten dicht bij de prestigieuze titel van de week. Het ‘fotomomentje’ is nog niet echt op gang gekomen, dus ook deze week weer een piepjonge versie. Amy 2016.

Elke reeks begin met een eerste keer. Ik heb zomaar het gevoel dat vandaag zo’n begin kan zijn. Ook voor volgende week – Vreeswijk uit – vul ik dus een 2 in.

De MO17-1 won met 4-0. Het is vandaag feest bij ons thuis.

Jesse