M015-1 HAALT UIT IN VREESWIJK

Geschreven door Hans Breur.M015-1 HAALT UIT IN VREESWIJK

Na de klinkende 5-1 overwinning tegen ’s Graveland, stond vandaag de uitwedstrijd tegen Vreeswijk op het programma. De dag ervoor had Ytzen kenbaar gemaakt dat Chelsea tot aan de Kerstvakantie met de MO13-1 mee gaat spelen. Chelsea is qua leeftijd nog onder 13. Ze heeft zelf besloten dat ze daar naar haar inschatting beter tot haar recht komt. Ik ben maar een bescheiden verslaggever. Ik vind dat Chelsea ook heel goed tot haar recht komt in de MO15-1. Ze is en was het toonbeeld van onverzettelijkheid. Kon en kan voetballend heel goed mee en was en is vooral ook een hele leuke meid. De MO13-1 heeft het getroffen met hun aanwinst.

Wie niet meer onder de 13 mee mag doen, is Igor. Igor werd vandaag namelijk 50. Dat hebben we voor aanvang van de wedstrijd nog even in kleine kring gevierd. En toen gingen we voetballen. En hoe!

Om 10.30u trapten de dames af op het hoofdveld. De wedstrijd startte in de hoogste versnelling. Dat het na een klein kwartier nog 0-0 stond was een wonder. Kansen voor De Bilt voor onder meer Maud en Amy. Aan de andere kant kwamen de meiden goed weg bij twee mogelijkheden voor de thuisclub. Onder meer door een geweldige redding van Hanne.

Na een kwartier viel dan toch de eerste goal. Maud jaagde de verdediging op, won het duel en worstelde zich langs twee verdedigsters, waarna ze knap inschoot. 0-1. Daarna leek De Bilt afstand te nemen. Amy creëerde haar eigen kans, maar schoot net naast. En ook een aantal andere mogelijkheden werd gemist. En Vreeswijk is geen slecht team. Halverwege de eerste helft leidde een aanval van de Nieuwegeinse meiden zelfs tot de 1-1. De balvaste spits kwam door het midden langs deze verdediging en schoot onhoudbaar binnen. De Bilt leek daarna te wankelen. Onder fanatieke aansporing van de coaches van Vreeswijk, werd de thuisclub sterker. De meest fanatieke coach was daarbij tevens grensrechter. Ze schreeuwde haar meiden naar grote hoogtes. Wil je tenminste de schijn van objectiviteit behouden, is het misschien beter je als grensrechter te beperken tot vlaggen. Daarbij leek ook de scheidsrechter een lichte voorkeur te hebben voor de meiden in het blauw-wit.

Maar toen stond Ella op. We weten al weken dat zij heel veel kan. Dat liet ze ook geregeld zien. Maar we vermoeden ook, dat we nog lang niet alles hadden gezien. En dat bleek vandaag. Binnen een kwartier tilde ze in haar eentje de stand naar 1-4. Ze was alert na aarzelend keeperswerk. Ze combineerde samen met Jenna naar de 1-3 en een mooie aanval rondde ze knap af, waarmee ze de ruststand op 1-4 bracht. Los van de fraaie goals, waren vooral ook de combinaties die de meiden lieten zien heel bemoedigend.

De tweede helft was nauwelijks begonnen of Ella had haar vierde goal al genoteerd. Ze pikte de bal op, versnelde en schoot vanaf de linkerkant beheerst raak. De tweede overwinning leek daarmee een feit.

Het vervolg van de tweede helft bleef boeiend. Achterin werd goed verdedigd. Floor met aanvoerdersband, Emma geconcentreerd, Josje sterk in de opbouw. Toch viel de 2-5. Wat ongelukkig werd de bal ingeleverd bij een uittrap. In eerste instantie redde Hanne bijzonder knap, maar de bal vond toch het net. De opleving was van korte duur. Kim brak door, kwam alleen voor de keepster en rondde beheerst af. Het slotakkoord was voor Rianne, die een na een prachtige aanval en een voorzet van Maud de 2-7 liet aantekenen.

Een hele leuke en goede wedstrijd. De uitslag kan een andere indruk wekken, maar het was zeker geen makkelijke wedstrijd. Ook Vreeswijk heeft een aantal goede kansen gecreëerd en heeft een aantal goede speelsters. Maar de tweede overwinning op rij is een feit. Een reeks is geboren.

Hoewel er heel veel meiden sterk speelden, was de verkiezing deze week niet heel erg lastig. Niet alleen de vier doelpunten, maar ook het feit dat ze anderen in staat stelde beter te voetballen, maakt ELLA deze week de onbetwiste Speelster van de Week!

Volgende week gaan we weer bekeren. Dan gaan we helemaal naar Volendam. Volendam-uit hebben we nog nooit verloren, dus ik ben opnieuw optimistisch. En dan staat ook de gesponsorde teamlunch op het programma!

En Chelsea? Die heeft vandaag gewoon met 8-1 gewonnen!

Jesse