M015-1 DAGJE UIT IN VOLENDAM

Geschreven door Hans Breur.M015-1 DAGJE UIT IN VOLENDAM

Op 16 september stond de bekerwedstrijd in en tegen Volendam gepland. Deze wedstrijd werd afgelast. Op zich al heel jammer, maar die keer extra teleurstellend omdat naast de wedstrijd zelf, ook een heel palingprogramma gepland stond, bestaande uit een fotoshoot en een gezamenlijke gesponsorde lunch. Je speelt tenslotte niet elke week tegen de kleindochters en achternichtjes van Anny Schilder.

Maar het goede nieuws is, dat dit alles voor vandaag op het programma stond. De lunch werd aangeboden door de opa van Maud. Een superlief gebaar. Nou gaat er bij de opa van Maud wel een verhaal aan vooraf. Want toen Maud nog Maudje was en vijf jaar geleden enthousiast aan haar opa vertelde dat ze op voetbal ging, heeft opa in een vlaag van overmoed toegezegd dat Maud per gemaakt doelpunt één Euro zou krijgen. Nou kunnen heel veel opa’s dat soort beloftes doen, zo niet de opa van Maud. Want de doelpuntenproductie van Maud nam vormen aan dat een gemiddeld pensioen niet dragen kan. Maud en opa hebben in goed overleg deze afspraak beëindigd. De opluchting bij Oop was groot en wat Maud normaal in een halfjaar bij elkaar scoort, is nu als dank gestoken in een teamlunch.

Maar voordat we aan de lunch toe waren, werd er eerst gevoetbald. Tegen Volendam MO15-2. De laatste wedstrijd in de bekerpoule. Op grond van de uitslagen (De Bilt 2x ruim gewonnen, de Volendamse meiden 2x ruim verloren) moest plaatsing voor de volgende ronde haalbaar zijn. Zeker ook omdat de meiden weer in grootse vorm steken.

Met 16 meiden en 14 ouders waren we weer meer dan compleet aan de Volendamse dijk. 16 meiden, omdat Chelsea er natuurlijk ook gewoon bij was.

In Volendam aangekomen werd eerst druk naar BN-ers gezocht. Hans Smit, Frits Smit, Bert Smit en Harry Smit werden gespot. Maar geen spoor van Jan. Wim Jonk dan weer wel. Maar ja, dat is natuurlijk niet wat de meiden zoeken.  Dus toen op naar het hoofdveld, voor de aftrap.  Vanaf de eerste minuut domineerden de Biltse meiden. Makkelijk combinerend werd gezocht naar openingen. Achterin werd met rust opgebouwd. Hanne werd in het spel betrokken en er was veel rust in het spel. Na een klein kwartier was het voor het raak. Eerst raakte Rianne met een geplaatst schot nog de paal, maar kort daarna stelde Josje Rianne opnieuw in staat aan te leggen en dat deed ze feilloos. 0-1. Kort daarna was het Maud die knap met links inschoot en voor de 0-2 zorgde.

De meiden bleven goed combineren. Een mooie één-twee tussen Ella en Maud werd niet bekroond. Een mooie aanval over links, kwam uit bij Jenna maar werd ook niet verzilverd. En zo bleef de schade enigszins beperkt voor de thuisclub. Uiteindelijk was het een prachtig uitgespeeld zaalvoetbaldoelpunt dat voor de ruststand van 0-3 zorgde. Via Mila en Jenna, was het opnieuw Maud die scoorde.

Na rust ging De Bilt door waar het gebleven was. Achterin werd nauwelijks een kans weggegeven. En voorin werd kans op kans gecreëerd. Direct na rust leverde dat de 0-4 op. Opnieuw Maud. Opnieuw met links. Toch handig als je compleet tweebenig bent. Als Volendam over doellijntechnologie had beschikt, dan was Kim de maker van de 0-5 geweest. Nu waren we aangewezen op de grensrechter en die deed alleen aan buitenspel. Dus bleef het 0-4. Maar niet lang. Want Maud maakte alsnog de 0-5 en na geweldig voorbereidend werk van Jenna ook de 0-6.

En toen was er nog Chelsea. Zij maakte haar rentree compleet door zelf voor de 0-7 te zorgen en de mooiste goal van de dag te maken, door van net buiten het strafschopgebied de 0-8 binnen te knallen. Omdat Hanne klaagde over een ernstige vorm van verveling, mocht zij bij de laatste corner mee naar voren. Met een fantastische kopbal maakte ze het sprookje bijna compleet, maar de bal ging rakelings over het doel.

En zo bleef het bij 0-8 en plaatste de meiden zich zonder moeite voor de volgende bekerronde.

Speelster van de Wedstrijd was CHELSEA. Vorige week een leeftijdscategorietje terug gestapt. Toch nog een keertje meedoen en dan zo spelen en zulke mooie goals maken! Top! Natuurlijk was ook Maud een vermelding waard met maar liefst vijf goals. Maar ook Steef, Mila, Jenna en vele anderen speelden goed vandaag.

Na de wedstrijd ging De Biltse enclave naar de Dijk, waar de onvergetelijke fotoshoot plaats vond. Beetje jammer dat de meiden binnen in hun oudhollandse klederdracht aan het poseren waren, op het moment dat Jan buiten zijn Mercedes instapte.... Na de shoot hebben de meiden gezellig geluncht en unaniem de Opa van Maud uitgeroepen tot OPA van de WEEK.

Volgende week uit tegen MSV’19 uit Montfoort. Verzamelen in het donker, want we trappen om 8.30u af.

Jesse