MO15-1 Meldt zich bovenin

Geschreven door Hans Breur.M015-1 MELDT ZICH BOVENIN

Het ritme zit er nu goed in. Na Montfoort deze week een uitwedstrijd in en tegen Lunetten. DVSU was de tegenstander. Nog even voor de historici onder ons. De voorloper van ons team begon ooit vier-en-een-half jaar geleden en de allereerste wedstrijd voor de piepjonge meisjes was toen tegen DVSU thuis. De wedstrijd eindigde toen in een 0-18 nederlaag. Deze stand was al tien minuten voor het einde bereikt. Door wat slimme tactische omzettingen is de schade niet verder opgelopen. Maar het is nog steeds met afstand de grootste nederlaag ooit van dit team.

Maar goed dat was een half kinderleven geleden. Inmiddels staat dit team als een huis en zonder nederlaag dit seizoen opgeklommen naar de derde plaats in de poule. Voor de wedstrijd stond DVSU tweede – met wel meer verliespunten overigens. Desondanks beloofde het een pittige middag te worden.

Nikée deed vandaag nog even niet mee. Voor de rest waren we compleet.

Om kwart voor één werd er afgetrapt. Het spel ging in een hoog tempo op en neer. Voorin bij DVSU liep een zeer handige spits, balvaardig en snel. En dat was de kant met haar eens. Zij zorgde in haar eentje voor overwerk aan de kant van de Biltse verdediging. In het begin werd nog wel eens wat te laconiek gedekt, waardoor het eerste kansje voor de thuisploeg was. Maar dat bleef zonder gevolgen.

Aan de kant van De Bilt werd opnieuw heel zorgvuldig gevoetbald. Er wordt goed gecombineerd en steeds vaker wordt voetballend voor een oplossing gezocht. En dat leidt tot prachtige aanvallen, vaak ingeleid door Jenna die met mooie passes onze snelle spitsen wegstuurt. En dat leverde het eerste kwartier een paar goede kansen op. Ella kwam vrij voor de keepster, maar die wist haar schot te keren. Amy werd vrij gespeeld maar haar schot miste kracht. En zo bleef het 0-0. Totdat de spits van DVSU opnieuw in de diepte werd aangespeeld. Nu wist ze wel raad met de geboden ruimte en liet Hanne kansloos. 1-0.

De Bilt was niet van slag en ging door met het creëren van kansen. Maud was dichtbij een treffer. Rianne schoot net niet hard genoeg in en zo bleef het 1-0. Aan de andere kant kopte de kleine spits van DVSU zeer fraai achterwaarts de bal op de paal en de  bal werd met moeite weggewerkt, waarmee erger werd voorkomen.

Vijf minuten voor rust viel de verdiende gelijkmaker alsnog. Het was Jenna die zichzelf door de verdediging heen manoeuvreerde en de gelijkmaker binnenschoot. Dat was meteen de ruststand.

De tweede helft ging verder waar de eerste eindigde. Met dat verschil dat het achterin beter stond. Er werd korter en feller gedekt, waardoor DVSU er minder goed in slaagde kansen te creëren. De Bilt bleef dat wel doen. Opnieuw werd een handvol kansen gemist. Totdat Kim – die sowieso goed speelde - knap de achterlijn haalde en Maud een niet te missen kans schonk. 1-2. Kort daarna een waanzinnig doelpunt van Jenna. Ze speelde zichzelf vrij en schoot de bal knap en onhoudbaar van buiten het strafschopgebied in de linkerbovenhoek. Daarmee was het verzet gebroken. Uiteindelijk maakte Amy ook nog de 1-4 en kregen we nog een aantal prachtig uitgespeelde kansen te zien.

De batterij van de telefoon van de scheids hield er tijdens de wedstrijd mee op. Resultaat was dat we nog een toegift kregen van een minuut of tien. Op aangeven van de kant blies de scheidsrechter uiteindelijk voor de laatste keer.

JENNA werd uitgeroepen tot Speelster van de Week. Dat behoeft eigenlijk geen toelichting. Ze laat iedereen beter spelen en zorgde met haar wonderschone tweede doelpunt dat de wedstrijd gelopen was.

Met deze overwinning stijgt De Bilt naar de 2e plaats. Volgende week wordt er niet gevoetbald. De week erna staat de uitwedstrijd tegen Zwaluwen Utrecht op het programma. Bij winst staat de MO15-1 bovenaan en zijn ze twee wedstijden verwijderd van hun eigen doelstelling. Ik ben optimistisch en vul voor 9 december dus weer een 2 in.

Maar voor het zover is, eerst vanavond Sinterklaas vieren met elkaar.

Jesse