M015-1 KAMPIOENSCHAP DICHTBIJ

Geschreven door Hans Breur.M015-1 KAMPIOENSCHAP DICHTBIJ

De bal rolt weer. De pen kan uit het vet. Na bijna twee maanden stond er eindelijk weer een echte wedstrijd op het programma. De najaarcompetitie ging eind november als een nachtkaars uit, omdat een groot aantal wedstrijden werd afgelast. De meiden stonden er heel goed voor en met de directe concurrenten is afgesproken de laatste twee wedstrijden nog wel af te maken. Zwaluwen Utrecht, JSV en De Bilt zijn alle drie nog in de race voor de titel. De opdracht voor onze meiden is simpel. Twee keer winnen is genoeg voor het kampioenschap en eeuwige roem.

Vorige week werd al geoefend tegen de jongvolwassenen van de MO19-1. Een hele leerzame aanloop naar vandaag. De wedstrijd werd met 4-2 verloren. Met gevoel voor understatement had daar iets meer in gezeten. Handen vol met kansen werden gemist. En we hadden de scheidsrechter tegen. Esther is namelijk onze favoriete ‘thuisfluiter’, maar in het dagelijks leven ook keepster van de MO19-1. En dat doet ze minimaal zo goed als fluiten, want die bleek vaak een niet te nemen obstakel.

Met deze les op zak gingen we op pad. Helaas zonder Amy, want die was grieperig. Maar wel met Kim (net wel fit) en Floor (net niet fit). Zwaluwen Utrecht was de bestemming. Op zichzelf al een wat troosteloos sportpark, zeker omdat we de enige wedstrijd waren. Maar als dan ook de kantine dicht blijkt en we zonder koffie het voorprogramma, de wedstrijd en het wachten-op-het-lange-douchen moeten gaan afwerken met temperaturen rond het vriespunt, dan is het een uitdaging om er een mooie ochtend van te maken.

De wedstrijd startte om 10.00u. Zwaluwen - dus nog als koploper – begon goed en had de eerste minuten een overwicht. Maar lang duurde dat niet. Na een minuut of vijf nam De Bilt het initiatief over, om het de eerste helft vrijwel niet meer uit handen te geven. Kansen ontstonden door goed te combineren. Kim en Maud waren dicht bij de openingstreffer. Achterin stond het goed. Stella was goed op dreef. Won veel duels en kwam mee naar voren. Ook de rest van de verdediging en middenvelders zat er kort op, waardoor weinig werd weggegeven. Hanne greep goed in bij één van de spaarzame aanvallen van de thuisclub. Ze gooide zich met alles wat ze in zich heeft voor de tegenstandster en redde tot twee keer toe knap.

Het was Maud die via een prachtige combinatie met Kim en Ella voor de 0-1 zorgde. Een verdiende voorsprong. De voorsprong was echter van korte duur. Redelijk uit het niets, ontstond de 1-1. De snelle en balvaardige rechtsbuiten van de Zwaluwen haalde de achterlijn. Wat aarzelend uitverdedigen werd afgestraft en de stand was weer gelijk.

Geleerd van vorige week, werd deze week wel zorgvuldig met de kansen omgesprongen. Na de 1-1 pakten de Biltse meiden moeiteloos de draad weer op. Jenna  nam de bal geweldig aan in een vol strafschopgebied, behield het overzicht en stelde Maud in staat haar tweede te maken.

Kort daarna creëerde Maud haar eigen kans, door goed door te jagen. Ze veroverde de bal en zorgde met haar derde voor rust, voor de 1-3 ruststand.

Zonder koffie werd tien minuten later aan de tweede helft begonnen. De thuisclub kwam veel feller en agressiever uit de startblokken en creëerde een overwicht. Dat leidde tot een aantal kansen en kansjes. En ook tot de mogelijkheid voor Hanne om zich te onderscheiden. De verdediging wankelde, maar Hanne niet. Toch kon ook zij de 2-3 niet voorkomen. Na die goal leek zelfs de gelijkmaker in aantocht. Tussendoor nog een goede mogelijkheid voor Maud. Maar aan de andere kant voorkwam Hanne erger met opnieuw een goede redding, door de bal net over de lat te tikken.

Uiteindelijk was het Jenna die de wedstrijd op slot schoot. Kort na elkaar zorgde ze voor de 2-4 en 2-5. In het laatste geval een behoorlijk handje geholpen door de keepster uit Utrecht. Een aantal mooie aanvallen volgde. Kim bekroonde haar wedstrijd met een doelpunt en bepaalde tevens de eindstand. 2-6.

Een geweldige overwinning na een hele leuke wedstrijd. Zeker de eerste helft was weer van een heel hoog niveau. En het blijft altijd extra leuk als ook de coach van de tegenpartij zijn bewondering uitspreekt over de ons team. En hij heeft er kijk op. Zo werd het ondanks de koude tenen, het troosteloze decor en het cafeïnegebrek een geweldige voetbalochtend.

STELLA werd gekroond tot Speelster van de Week. Super geconcentreerd gespeeld. Sterk aan de bal en met onuitputtelijke energie droeg ze bij aan verdediging en aan aanval. Daarmee sloot ze een bijzondere week af. Jarig, een laptop en telefoon armer en een mooie uitverkiezing rijker.

En wat nu rest is nog één thuiswedstrijd. Zaterdag om 10.00u thuis tegen JSV op het hoofdveld. Bij winst zijn de meiden kampioen en sluiten ze een prachtige ongeslagen eerste seizoenshelft af. En mocht dat onverhoopt en onverwacht niet lukken? Ook dan sluiten ze een geweldige eerste seizoenshelft af.

Tot zaterdag!

Jesse