M015-1 BEKERT ZICH NAAR VOLGENDE RONDE

Geschreven door Hans Breur.M015-1 BEKERT ZICH NAAR VOLGENDE RONDE

Na het kampioensfeest van vorige week, staat alweer een volgende kraker op het programma. De MO15-1 werd glansrijk poulewinnaar in de beker en moet vandaag afgerekend worden met Buitenveldert MO15-2. Het bekertoernooi is namelijk vanaf nu een afvalsysteem. Buitenveldert uit Amsterdam is bovenin de 1e klasse geëindigd. Een goede test of Noord-Holland ook veroverd kan worden.

Helaas is Stefanie nog steeds niet hersteld en moeten we het doen zonder de ingooi ‘type-corner’. Verder ontbreekt Rianne dus de komende twee maanden en was Hanne verhinderd. Hanne werd vervangen door Esther, de keepster van de MO19-1, die met dispensatie nog met ons mee mag doen. En dat was meer dan prettig.

Om 10.45u werd afgetrapt onder bezielende leiding van scheidsrechter Harry. Fijn dat we op de club scheidsrechters hebben zoals Harry. Harry had de leiding over twee goedwillende vlaggers, waar ik er één van was.

De wedstrijd begon gelijkwaardig. De Amsterdamse meiden konden duidelijk voetballen en hielden de eerste tien minuten eenvoudig stand. Een enkel schot van afstand werd eenvoudig gepareerd door Esther en aan de andere kant waren de meiden het eerste kwartier niet in staat een opening te vinden. Na deze fase werd De Bilt echter sterker. Via Ella en Jenna liep de opbouw steeds beter. Mila en Maud vonden elkaar goed. En dat leverde kansen op. Uiteindelijk was het Kim die de 1-0 binnen schoot. De 2-0 viel kort daarna. Een afgeslagen bal werd op de rand van het strafschopgebied door Stella knap in het dak van het doel geschoten.

De rest van de eerste helft bleef De Bilt sterker. Twee opgelegde kansen werden gemist of knap gekeerd door de keepster. Een corner leek direct tot doelpunt te worden gepromoveerd, maar het bleef wonderwel 2-0. Aan de andere kant kreeg Buitenveldert ook een enkele kans. Maar Esther was simpelweg een maatje te goed. Dus werd met een 2-0 tussenstand gerust. Grootste tegenvaller was het uitvallen van Maud, die aan deze wedstrijd een aantal noppen in haar wreef over heeft gehouden.

De tweede helft was De Bilt ook de bovenliggende partij. Emma en Nikée deden het goed achterin. Josje en Mila speelden sterk. Ella en Jenna heerste in de as. Jenna creëerde en maakte zelf de 3-0. De 4-0 was een geweldig uitgespeeld zaalvoetbaldoelpunt dat ook door Jenna werd afgerond en Kim zorgde na aarzelend uitverdedigen voor de 5-0 eindstand. Paal en keepster voorkwamen erger voor Buitenveldert. Daarmee werd glansrijk de volgende bekerronde bereikt en weer een overwinning toegevoegd aan het ongeslagen seizoen.

We hebben genoten van Esther, die letterlijk heerst in haar strafschopgebied. We hebben in Hanne een uitzonderlijk goede keepster, maar Esther is ook een fenomeen. Op zich niet verrassend, bij de club waar ook Hans van Breukelen ooit begonnen is.

NIKEE is Speelster van de week. De beloning voor een zeer goede en geconcentreerde wedstrijd. Maar ook voor de altijd aanwezige inzet en positieve instelling in wedstrijden en op de trainingen. Ze kan zich trots gaan richten op haar 14e verjaardag.

Wat leuk is als je mag vlaggen, is dat je geoorloofd dichtbij vijandelijk gebied kan komen. Zo hoor je de coach van de tegenpartij en de supporters in het uitvak commentaar geven op de wedstrijd. En al die complimenten over het spel van ‘onze’ MO15, geuit door de tegenpartij, tellen wat mij betreft dubbel. Leuk ook dat Jan de Sponsor weer kwam kijken.

Volgende week zijn we vrij. De week erna begint de competitie weer. De eerste wedstrijd in de Hoofdklasse, uit tegen Delta Sports uit Houten.

Jesse