MO15-1 naar kwartfinale beker na heerlijke wedstrijd

Geschreven door Hans Breur.Waar een dag eerder nog werd genoten van de sneeuw of het natuurijs stond op de eerste lente maandagavond van 2018 de bekerwedstrijd uit tegen MSV ‘19 MO15-2 op het programma. In de competitie was de MO15-1 van MSV eerder met 1-6 opzijgezet, maar de indeling bij MSV bleek heel simpel, tweedejaars in de MO15-1, eerstejaars in de MO15-2. Geen ruimte dus voor onderschatting, helemaal na de onnodige nederlaag tegen Delta vlak voor de voorjaarsvakantie.

Geen spoor meer trouwens van voetballers van de nabijgelegen voetbalclub VV Montfoort die tot voor kort hun onderkomen zochten in het iets stabielere clubgebouw van de buren (https://noord.zenderstreeknieuws.nl/nieuws/algemeen/336445/storm-rukt-dak-van-kantine-vv-montfoort-).

Om 19.30 uur werd er afgestapt op het hoofdveld. Met Kim in spijkerbroek en T-shirt (het was immers lente) op de bank na een naar skiongeluk op nota bene haar eerste vakantiedag (Beterschap Kim). Het eerste kwartier was de Bilt de baas en werd de weg naar voren regelmatig gevonden. Amy was fel in de spits en Stella en Josje waren waardige vervangers voor Kim op de rechtsvoor positie. Maud werd vaak gevonden door Mila op links midden en Jenna centraal op het middenveld en wisselde de ene prachtige passeeractie af met fraaie aannames en scherpe voorzetten. De 0-1 kon dan ook niet uitblijven. Na weer een fraaie passeer actie kwam Maud fraai voor het doel en rondde ze cool af in de verre hoek.

Echter in plaats van door te drukken nam MSV ’19 het heft in handen. De zeer sterke aanvoerster kon zich steeds vaker losmaken van Jenna, wat op zich al een vermeldingswaardige prestatie is. En ook de snelle en balvaardige midden en voorspeelsters doken steeds vaker gevaarlijk dicht bij Hanne op. Gelukkig waren alle verdedigers scherp. Nikée was de technisch zeer goede spits de baas. Op links was Emma nauwelijks te passeren en op rechts rende Stephanie letterlijk haar longen uit haar lijf om de zeer snelle linksvoor af te stoppen. Floor liet weer eens zien dat ze op alle posities achterin inzetbaar is en Rixt hield de deur dicht mocht er toch iemand doorheen komen.

Het was echter toch de aanvoerster die de bal veroverde op het middenveld en ongestraft vrij door mocht lopen om de gelijkmaker onhoudbaar binnen te schieten. Een wissel van 4-3-3 naar 4-4-2 kon het Montfoortse overwicht niet keren en een 1-1 ruststand mochten we niet klagen.

In de rust werden de meiden nog maar eens op scherp gezet want dat leek toch de enige manier om het Montfoortse fysiek en loopvermogen te couperen. Ella nam de ondankbare taak op zich om de aanvoerster van MSV in de tweede helft te neutraliseren en deed dat met verve. En meer dan dat, vaak ook lukte het haar ook om de opbouw te verzorgen. De hele tweede helft was de Bilt net iets beter dan MSV. Het leidde tot diverse kansen. Heel vaak via Maud die messcherp speelde, maar ook via Ella, Stella, Mila en Jenna die vanaf het middenveld vaak mee naar voren kwamen. Ella en Jenna hadden een aantal verwoestende schoten, waarvan een schot vanaf de 16 meter op de kruising van Jenna door het publiek al werd geteld.

Aan de andere kant bleef toch ook MSV regelmatig voor de goal van Hanne opduiken, ondanks de zeer geconcentreerd spelende Biltse defensie, en werden een serie harde schoten van dichtbij prachtig door Hanne gekeerd waarmee de Bilt steeds in de wedstrijd bleef. De coaches begonnen zich al voorzichtig op te maken voor de eerste strafschoppenserie uit de historie van het team tot Maud Amy vond die zeer beheerst keihard binnenschoot in de verre hoek. Een prachtige, coole goal. Dit gaf de Bilt nog wat extra vleugels voor het laatste stuk van de wedstrijd. Het spel golfde op en neer zonder echt gevaar door MSV en met bijna nog een Biltse goal na een verwoestend schot van Maud op de paal. De eindstand bleek echter door Amy bepaald. En zo werd na een avond keihard werken door werkelijk alle meiden de kwartfinale van de beker bereikt. Een prachtige prestatie. De vakantie leek alweer heel lang geleden.

Vrouw van de wedstrijd was Hanne die met een aantal spectaculaire reddingen haar team op de been hield. Speciale vermelding voor Maud die werkelijk een dijk van een wedstrijd speelde en de basis legde van de latere overwinning.