M015-1 UNIEKE WINST TEGEN GVVV

Geschreven door Hans Breur.M015-1 UNIEKE WINST TEGEN GVVV

Met een zwaarbevochten midweeks bekersucces op zak, stond vandaag weer een competitiewedstrijd op het programma. En niet de minste. Een thuiswedstrijd tegen GVVV MO15-1. Wat Sven Kramer met de Olympische 10 kilometer heeft, hebben de meiden van De Bilt met GVVV. Altijd en al jaren net niet. Een tegenstander die al een paar jaar op rij elke keer een klein voetbalschoenmaatje te groot bleek. Alleen vorig jaar al werd drie keer net van dit team verloren, waaronder een nipte 2-1 nederlaag in de halve finale van de beker. Maar dit jaar lijkt het laatste gaatje toch echt gedicht. Dus met gezond zelfvertrouwen werd naar de wedstrijd toegeleefd.

Aan de wedstrijd ging echter eerst nog het PLUS-promo-moment vooraf. De meiden poseerden ook dit jaar weer geheel belangeloos voor het commerciële succes van de plaatselijk supermarkt. Dit jaar zijn de meiden te bewonderen op theemokken en slippers. Wees er snel bij!

Rianne ontbreekt komende weken nog. Daarnaast was het voor Kim helaas nog steeds twee (ski-)duimen omlaag. De rest van de selectie had er zin in. Hans & Ytzen kwamen met een tactisch masterplan om de angel uit het Veenendaalse team te halen en dat leidde tot een aantal omzettingen, onder meer met Mila als diepe spits en Floor als linkshalf.

Om 11.00u werd op het hoofdveld afgetrapt onder bezielende leiding van scheidsrechter Esther. De wedstrijd begon levendig met veel strijd. Stefanie speelde sterk als voorstopper. Er werden verbeten duels uitgevochten, maar beide ploegen hadden moeite rust in het spel te krijgen. Echt grote kansen bleven dus uit. De beste mogelijkheden waren voor De Bilt. Een schot van Maud werd gekeerd. Aan de andere kant waren de bezoekers dreigend, zonder grote kansen te creëren.

Na een kwartiertje was het toch raak. Maud krulde een vrije bal voor het doel. De bal stuiterde hoog op en Jenna reageerde alert en kopte buiten bereik van de keepster de 1-0 binnen. Nog binnen de minuut was het GVVV dat de gelijkmaker leek te maken. Een aanval door het midden bereikte de spits die haar schot op de paal uiteen zag spatten. De Bilt was gewaarschuwd.

In het vervolg van  de eerste helft kregen de meiden nog een paar kansjes. Mila werd de diepte in gestuurd. Haar schot miste net genoeg kracht. Amy was heel dicht bij, maar haar schot ging net naast. Achterin en op het middenveld hield De Bilt goed stand en een enkele halve kans werd door Hanne eenvoudig gekeerd.

De tweede helft moest met wind tegen de 1-0 voorsprong verdedigd worden. GVVV werd iets sterker, maar het ontbrak bij de meiden uit Veenendaal aan creativiteit om echte kansen te creëren. Floor, Ella en Josje hebben een halve marathon afgelegd om zowel aanvallend als verdedigend bij te dragen. Achterin hielden Rixt & Friends de boel dicht. Maud en Jenna streden voor elke kunstgrasspriet. En halverwege de tweede helft werd al die arbeid beloond. Een aanval die begon bij Hanne. Combinerend via Nikée, Emma en Floor werd Maud bereikt. Haar voorzet werd knap binnengeschoten door Amy. Een riante en veilige 2-0 voorsprong was een feit.

De laatste tien minuten waren de bezoekers iets sterker. Dat leverde één goede kans op. Een schot van afstand leek buiten bereik van Hanne tegen de touwen te slaan. Maar bij Hanne is niets wat het lijkt. Ze wist namelijk op onnavolgbare wijze de bal uit de hoek te tikken, wierp zich voor de spits en voorkwam daarmee de aansluitingstreffer. Heel GVVV besefte toen ook dat er vandaag in De Bilt niets te halen viel. Kort daarna floot Esther voor het laatst.

Sprankelend was het vandaag misschien niet altijd. Maar het was wel heel geconcentreerd, fel, strijdbaar en energiek. En dat allemaal nog zonder kickboks-sessies! En daarmee is voor het eerst in jaren gewonnen van Veenendaal, wat één van de betere meidenteams uit de regio heeft.

Vrouw van de Wedstrijd was deze week JOSJE. Ze speelde een ijzersterke wedstrijd. Dus de verkiezing is terecht. Maar er was makkelijk een handvol andere meiden aan te wijzen, dat ook in aanmerking kwam voor een speciale vermelding.

De eerste weedstrijd in de hoofdklasse werd onnodig 1-0 verloren. Gezien de uitslagen in de poule – 4 van de 5 teams hebben al een keer verloren – heeft De Bilt nog alles in eigen hand en durf ik de voorzichtige voorspelling aan dat er nog veel moois gaat volgen dit seizoen.

Te beginnen volgende week tegen VVIJ uit IJsselstein. Ook dat is een team was vorig jaar een lastig te nemen horde. Maar we weten sinds vandaag dat dat niets meer zegt.

Jesse