MO15-1 FRIVOOL LANGS ZWALUWEN

Geschreven door Jesse.MO15-1 FRIVOOL LANGS ZWALUWEN

Vorige week werd voor het eerst dit seizoen redelijk afgetekend verloren. Hoewel er misschien iets meer in gezeten had, was de 4-1 nederlaag de eerste keer dat de meiden echt hun meerdere moesten erkennen dit seizoen. De vraag was of dat zou doorwerken naar vandaag.

Vandaag stond Zwaluwen Utrecht op het programma. Een tegenstander die we kennen, want in de najaar-poule was dat één van de titelconcurrenten. Op een hele koude januari ochtend werd in Utrecht met 2-6 gewonnen en werd daar de basis gelegd voor het kampioenschap. Nu, twee maanden en 15 graden later, stond het duel gepland op het hoofdveld met als inzet de 2e plaats in de Hoofdklasse poule.

De wedstrijd begon om 9.30u. Zwaluwen hield aanvankelijk goed stand en was de eerste 10 minuten gelijkwaardig. Althans dat vermoed ik, want ik werd in die fase vooral betrokken in de Pantone kleurkeuzes van de babykamer in huize Nikée. Pascalle wordt namelijk oma. Maar goed, nadat we een mooie roze teint hadden uitgezocht, konden we ons weer gaan richten op het voetbal. En we zagen dat De Bilt sterker werd. Dat resulteerde in kansen. Een schot van Jenna werd gekeerd, de rebound van Maud miste net het doel. Een schot van Mila leek voor de 1-0 te zorgen, maar de uitstekende keepster uit Utrecht wist de bal uit de hoek te tikken. Een paar mogelijkheden voor Maud en Josje strandden in schoonheid en dus bleef het lang 0-0. Aan de andere kant was Zwaluwen soms dreigend, maar echte kansen creëerden ze niet.

Tien minuten voor rust was het dan toch raak voor De Bilt. Floor veroverde de bal, vond Jenna en die aarzelde niet. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot ze knap binnen. 1-0. Daarmee leek het rust te worden. Maar voor rust was er toch nog even onrust. Floor speelde iets te kort terug op Hanne. De bal werd onderschept, in een poging dit te herstellen vloerde Floor de aanvalster. Een penalty tegen was het gevolg. De penalty werd matig ingeschoten. En een matige penalty tegen een hele goede keeper, is geen eerlijke strijd. Dus Hanne keerde ‘m eenvoudig. Waarmee de 1-0 voorsprong mee de rust in ging. Floor kent haar keepster, dus achteraf een logische keuze.

De tweede helft was De Bilt ook weer de bovenliggende partij. Mooie combinaties over veel schijven, steeds werd voetballend een oplossing gezocht. Stella en Josje deden het goed aan de zijkanten. Amy was fel voorin. En achterin waren de meiden supergeconcentreerd en werd geen halve kans weggegeven. En dan was er nog Jenna. Zij maakte de 2-0 en de 3-0. Een onvervalste hattrick. De 2-0 schoot ze knap met links binnen opnieuw op aangeven van Floor en de 3-0 tikte ze knap binnen uit een corner van Maud. Het is vrij handig als je compleet tweebenig bent.

De laatste tien minuten was het volledig éénrichtingsverkeer. De ene na de andere aanval werd opgezet. Stella kwam keer op keer voorbij haar tegenstandster, maar kwam net niet tot scoren. Uiteindelijk werd Maud beloond voor hard werken en zorgde zij voor de 4-0 eindstand.

Een lekkere voetbalochtend met mooie aanvallen en combinaties. Een groot compliment aan het hele middenveld en de verdediging voor 70 minuten lang geconcentreerd voetballen. Floor speelde heel goed, Steef was top. Jenna was de absolute bovenbaas vandaag, maar het was NIKEE die met de titel speelster van de dag naar huis ging. Als voorbeeld van geconcentreerd verdedigen, goed positie kiezen en onvermoeibaar vastbijten in je tegenstander. Dat zal oma leuk vinden.

Een mooie overwinning die maakt dat de meiden vooral bovenin meedoen in de poule. En die laat zien dat ze door het deukje van vorige week niet uit balans zijn gebracht. Morgen gaan ze kickboksen. Dat gaat ze – naar inschatting van het trainersgilde – het laatste stapje zetten richting de VVIJ’s van deze wereld. Ik ben benieuwd. Maar het wordt vast vooral heel erg leuk.

Volgende week is het toernooi bij Jonathan en op  14 april pakken we de competitiedraad weer op tegen Delta. Ik weet zeker dat we het vuiltje van Delta-uit dan zullen wegpoetsen.

Jesse