MO15-1 in wervelende show voorbij DELTA SPORTS

Geschreven door Ytzen.MO15-1 IN WERVELENDE SHOW VOORBIJ DELTA SPORTS

Na de jaarlijkse winst van het Jonathan Paastoernooi, 2 weken geleden, stond dit weekend de competitie weer op het programma. Thuis tegen Delta Sports deze keer. Een wedstrijd waarin de meiden wat recht hadden te zetten. In Houten werd met 1-0 verloren en werden vooral heel veel kansen door ons gemist. Na afloop ging het toen alleen maar over dat vervelende gras, waar de bal niet lekker rolt en waar je zo zwaar op loopt. Dat leidde tot een paar stevige gesprekken met de meiden, over zaken waar je wel en geen invloed op hebt (scheidsrechter, veld, tegenstander, bal, wind, regen) en wat dat voor invloed heeft op je spel. En over intrinsieke en extrinsieke motivatie……Ja, ja, voetbal is niet alleen maar tegen een balletje trappen.

Vandaag in de kleedkamer bleek dat de meiden de boodschap hadden begrepen. Ze waren erg gretig, zeer geconcentreerd en hadden er zin in. Kim en Rianne waren er na lange afwezigheid weer bij, zodat we voor het eerst sinds tijden weer compleet waren met 15 meiden. Wat een weelde! De coach van Delta zette de boel vooraf nog maar eens in het juiste perspectief, door de wedstrijd ‘de wedstrijd van de revanche’ te noemen. De man had gelijk.

Omdat het 2e en 1e thuis speelden, speelden wij op veld 4. Het aantal toeschouwers was er niet minder om en de vaste kern hing behaaglijk tegen het hek. D’r liepen nog wat zusjes van de meiden rond de dug-out, zodat het al met al weer een gezellige boel was. En laten we niet onze vrijwilligers van de dag vergeten, want de helft van de ouders was te bewonderen in de bar, de keuken of op het wedstrijdsecretariaat. Dank en hulde!

Dan de wedstrijd. Wat ons in Houten 70 minuten niet lukte, was nu binnen 3 minuten gepiept: een doelpunt! Een goede corner van Ella leidde tot een scrimmage voor de goal, en zoals vaak staat dan Kim op de goede plek: 1-0. We hielden controle over het spel, op het middenveld schakelde Ella hun goede nummer 10 uit, zodat Jenna en Mila het spel konden verdelen, en al snel leidde dat tot twee goede aanvallen over rechts: de eerste strandde via Amy nog in schoonheid, bij de tweede gaf ze goed voor, en weer stond Kim op de juiste plek en lepelde de bal over de keeper: 2-0. Stella kwam het veld in (rechtshalf), Rianne maakte haar rentree na 2 maanden (spits) waardoor Kim naar rechts ging. Ook dat ging fijn, want Kim brak door, gaf voor, Maud kwam voor haar tegenstander en tikte met rechts in: 3-0. Ondertussen hield de verdediging de boel potdicht: Josje speelde erg sterk, eerst op rechtsachter, later ook links. Nikee, Steef en Floor hielden het centrum gesloten en Emma verweerde zich goed in felle duels met haar tegenstander. En als er toch een muisje tussendoor piepte, stond daar altijd nog Hanne, betrouwbaar als altijd, rots in de branding, en goed meevoetballend. Op het moment dat Delta echt ging aanzetten, vooral door hun sterke nummer 10, gooide Maud de wedstrijd in het slot: de bal kwam van rechts, stuiterde één keer en in de draai zwiepte ze de bal met haar linkerbeen over de keeper. Een geweldige goal!

De rust was eenvoudig deze keer. De meiden peuzelden hun Igor-mandarijntjes op en de mededeling was simpel: blijven combineren, nog meer willen scoren, fel blijven en plezier maken. Want dit was zo’n dag waar alles op z’n plek viel.

Rixt viel in, na een paar weken knieproblemen, en beet zich met veel power vast in hun nummer 10. Ella moest helaas al snel naar de kant door een harde val op het kunstgras. Ondertussen voetbalden we goed door en na één van de vele prachtige passes van Jenna ging Amy alleen op de keeper af en scoorde: 5-0. Kort daarna een identieke situatie, nu was Rianne het eindstation: 6-0. Het publiek was inmiddels massaal toegestroomd. De jongens onder 13-1 speelden niet en stonden samen met andere kereltjes geïnteresseerd te kijken, al zijn we ondertussen in een levensfase beland waar dat ook andere redenen kan hebben dan puur voetbaltechnische. Amy zette nog maar eens goed door en tikte een afgeslagen aanval binnen. Jenna brak nog een paar keer solerend door, maar kon het net niet vinden. Het slotakkoord kwam van Maud. Een lange pass van achteruit schatte ze op waarde. Haar sprint begon op eigen helft, ze liep twee tegenstanders d’r uit en nam de bal op volle snelheid mee, kapte de laatste vrouw uit en schoot strak in. Prachtgoal, 8-0, eindstand. Er was heel veel moois te bewonderen vandaag, daarover waren alle toeschouwers het eens.

Een topwedstrijd van onze meiden, met z’n 15en erg goed gespeeld. Vrouw van de wedstrijd: Kim. Twee maanden niet gespeeld en nu terugkomen met 2 goals, assists en goed spel.

Maandag en woensdag trainen en dan zaterdag onze jaarlijkse vroege uitwedstrijd in Veenendaal bij GVVV. De meiden hebben vandaag laten zien dat ze klaar zijn voor de rest van het seizoen.