M015-1 BEKERWINNAAR van West 1 in seizoen 2017-2018!

Geschreven door Jesse.M015-1 BEKERWINNAAR 2017-2018! De 1e keer dat een meidenteam van FC De Bilt zo'n prijs wint, uniek dus.

Zaterdag 2 juni. De dag van de bekerfinale. Het bekeravontuur begon een leven geleden,  in september van het vorige jaar. Twee ruime overwinningen brachten de meiden naar Volendam. Een compleet dagje uit aan de Volendamse dijk werd opgefleurd met poulewinst en een 0-8 overwinning. Daarna werden respectievelijk Buitenveldert,  MSV ‘19, Sporting Almere en Zuidvogels  aan de kant geschoven. 7 overwinningen brachten de meiden in de finale van de beker van West I. Tegenstander in de finale; JVC uit Julianadorp (voor de topografie; net niet Texel, zeg maar). 

Om deze speciale dag nog wat meer kleur te geven, hadden de trainers een bus geregeld die de meiden plus de grote aanhang naar Uithoorn konden brengen. Om 11.00 vertrok de bus – met muziek op standje hard – naar Uithoorn. Want in Uithoorn vonden alle bekerfinales plaats. Het was dus gezellig druk onder de rook van Schiphol.

JVC MO15 doet ook aan voetbalverslagen. Vol trots meldde het laatste verslag dat de Juliana-meiden de bekerfinale gehaald hebben in een seizoen waarin ze zowel najaar- als voorjaar-kampioen  in de 1e klasse zijn geworden en zelfs een internationaal jeugdtoernooi in Denemarken gewonnen hebben. Sterker; de meiden uit Noord Holland hebben dit seizoen nog geen enkele wedstrijd verloren. De Biltse meiden zijn gewaarschuwd. 

Om kwart over één werd afgetrapt op veld twee. Tientallen meegekomen belangstellenden, waaronder onze eigen buschauffeur, Wouter – de andere meidencoördinator – en ludieke spandoeken kleurden de zijlijn helemaal Bilts. De wedstrijd stond onder leiding van een arbitraal KNVB trio. Om maar aan te geven, dat dit een serieuze middag zou worden.

De wedstrijd startte een beetje onwennig en nerveus. JVC leek sterker en zat er bovenop en was fysiek de baas, met de aanvoerder als uitblinker. FC De Bilt had de eerste helft wind mee. Een aantal mogelijkheden kwam voort uit verre uittrappen die Maud de diepte instuurde. Hoewel JVC de licht bovenliggende partij was, was het De Bilt dat na een minuut of tien op voorsprong kwam. Rianne was alert en schoot de openingsgoal binnen. Een enorme meevaller die uitbundig werd gevierd. Na de openingsgoal werd JVC nog gevaarlijker. Een aantal corners leverde grote kansen op. Ella redde op de lijn. En bij een volgende corner haalde Hanne op fenomenale wijze de bal onder de lat vandaan. De grensrechter was van mening dat de bal niet over de lijn was, wij waren het met hem eens.

En toen viel uit het niets de 2-0. Het was opnieuw Rianne die heel alert reageerde en bij de tweede paal de keeper verraste. Een hoog rendement uit de eerste twintig minuten. Het leek wel alsof de Biltse meiden toen besloten vrijer te gaan voetballen en de meiden uit Noord Holland op hetzelfde moment het geloof verloren, want daarna volgde tot aan de rust een galavoorstelling en werd de bekerfinale ruimschoots beslist.

Uit een vrije bal van Jenna zorgde Maud voor 3-0. Een prachtige dieptepass van Ella bereikte kort daarna Maud die ook voor de 4-0 tekende. Nog voor rust kwam Maud alleen voor de keeper, omspeelde haar en schoof haar derde en onze vijfde binnen. Amy zorgde voor een 6-0 ruststand. Het enige puntje van kritiek is dat de meiden daarmee de finale van elke spanning ontdeden. Zes goals uit zeven kansen. Wat een rendement! Na het eerste kwartier, waren de meiden ook achterin en op het middenveld de baas. Ella heerste als een velddame achterin. Rixt, Josje en Nikée hadden hun directe tegenstander in de zak en Jenna liet zien wie de baas was op het middenveld.

De rust werd weer gevuld met de fruitmand van Igor.

De tweede helft was minder goed. De 6-0 voorsprong leek zichtbaar tot wat gemakzucht te leiden. De zorgde ervoor dat JVC kansen kreeg, veel balbezit had en uiteindelijk ook scoorde. Na een stroef kwartiertje werd De Bilt weer gevaarlijk. Via Ella kwam de bal bij Maud, die Amy geweldig de diepte instuurde. Amy is ongeveer drie keer zo snel als de snelst denkbare tegenstander, dus ze creëerde een vrije doortocht en rondde beheerst af. Na de 7-1 maakte JVC nog 7-2, kreeg nog een aantal kansen op meer, maar het was uiteindelijk Kim die de eindstand op 8-2 mocht bepalen. Vanaf de penaltystip schoot ze onberispelijk raak.

En daarmee was de bekerwinst een feit! Voor zover we kunnen nagaan de eerste bekeroverwinning ooit voor een meidenteam van FC De Bilt. En daarmee dus een unieke prestatie. Van een uniek leuk team met uniek goede begeleiding.

Normaliter wordt elke wedstrijd een vrouw van de wedstrijd gekozen. Deze week was het uiteraard de hele MO15-1, inclusief trainers en leiders die deze eer ten deel valt. Vanaf volgend seizoen zullen de meiden – als heus selectieteam – getraind en gecoacht worden door Jan en Willem. Dat zal de meiden ongetwijfeld weer verder gaan brengen. Maar wat Igor, Marcel, Peter en vooral Hans en Ytzen het afgelopen jaar en de afgelopen jaren hebben bereikt is bijna niet te overtreffen. En daarmee bedoel ik voor de duidelijkheid, bovenal het plezier de teamgeest en fantastische sfeer.

Na de wedstrijd volgde een heerlijke huldiging met veel muziek en letterlijk een prachtig podium. Daarmee werd onze bekerfinaledag afgesloten. Vervolgens reed de bus naar Spakenburg waar we met elkaar nog naar de ‘echte’ damesbekerfinale AJAX – PSV gekeken hebben. Ik vond de middagwedstrijd leuker.

Moe en voldaan draaide de bus om 22.00u sportpark Weltevreden weer op. Vandaag kunnen alle 2.863 foto’s en 723 filmpjes nog een keer gedeeld worden, om nog een keer rustig na te genieten van een fantastische voetbalzaterdag.

Jesse

Bekijk hier de video  https://twitter.com/twitter/statuses/1003013842580987906