M015-1 SLUIT PRACHTIG SEIZOEN IN STIJL AF

Geschreven door Jesse.M015-1 SLUIT PRACHTIG SEIZOEN IN STIJL AF

Afgelopen zondag hebben de meiden meegedaan aan het (licht) internationale Euregio toernooi in Winterswijk. Dat ligt op de rand van ‘brommers kieken’ en de Duitse grens. In een vlaag van enthousiasme is besloten hier een weekendje-weg van te maken. 15 jongedames en 7 echte dames zijn zaterdag naar Winterswijk gereden. Afgaand op de overdaad aan foto’s was dat een hele goeie beslissing. Maar ‘what happens in Winterswijk, stays in Winterswijk’, dus veel meer dan de foto’s is niet beschikbaar.

Na een te korte nacht wachtte het hoofdprogramma. Het Euregio toernooi. Grote vraag was of het Duitse meidenvoetbal of de meiden uit de Achterhoek een hoger niveau halen dan wij in onze regio Noord-Holland en Utrecht. Het antwoord was kort, simpel en overtuigend. Nee.

De meiden startten tegen Eibergen (een middenmoter uit de Hoofdklasse). Eibergen was nog bezig met het verwerken van de toss en de aftrap toen voor de meiden de buit al binnen was. Binnen 5 minuten stond een 4-0 voorsprong op het bord. Na 20 minuten was de Biltse wervelwind uitgeraasd en werd bij een 6-0 stand afgefloten. Slaaptekort is vanaf nu definitief geen geldig excuus meer.

De tweede poulewedstrijd was een stuk lastiger. In de laatste minuut zorgde een vrije trap voor de verlossende 1-0 overwinning. De derde wedstrijd werd met 2-0 gewonnen. En de laatste poulewedstrijd werd in 20 minuten maar liefst 9 x gescoord. De Bilt staat op de kaart in de Achterhoek was daarmee halve finalist.

De halve finale werd met 2-0 gewonnen van het altijd lastige Duiven. Vervolgens was de finale een herhaling van de tweede poulewedstrijd. Het tweede team van SV Grol (je weet wel, uit Groenlo) was de tegenstander. De finale verliep makkelijker. Nu werd redelijk eenvoudig met 2-0 gewonnen.

Daarmee is de Euregio bekerwinst een feit. Het tastbare resultaat is een beker om te houden en een wisselbeker om volgend jaar te verdedigen. Na de bekerwinst in West (Nederland) nu dus de toernooiwinst in Oost (Nederland). De Duitse teams kwamen geen van alle de poulefase door. Toch leuk om ook even te vermelden.

De zondag werd afgesloten met een borrel bij Rixt thuis. Een prachtig slot, waarin de trainers alle meiden nog even persoonlijk toespraken en bedankten. De meiden hadden op hun beurt een fantastische rap op film gezet, als dank aan hun trainers. De trainers zijn verder uitgebreid bedankt voor de jarenlange fantastische begeleiding. Na dit jaar wordt hun rol overgenomen door Willem & Jan.

Marco maakte de middag helemaal af door een gratis masterclass ‘koffie voor dummy’s’ te geven als ode aan Pascalle, onze eigen koffiepot. Niemand vergeet na zondag dat het in essentie gaat om de Arabica (hoog) en de Robusta (laag). Denk daar nog maar eens 3,4 keer per dag aan, als je in je koffie roert.

Tot volgend jaar.

Jesse