Afgelastingen, bericht van de KNVB

Geschreven door Herman Bröring.

AFGELASTINGEN

Het is voor elke voetballiefhebber altijd weer een teleurstelling als de wedstrijd wordt afgelast. Maar hoe gelast ik als club een wedstrijd af? En hoe zorg ik dat iedereen ervan op de hoogte is?

Gebruik je KNVB Wedstrijdzaken-app om een wedstrijd af te gelasten. De wedstrijdsecretaris kan dat voor alle leeftijdscategorieën vanaf één dag voor de wedstrijd in de KNVB Wedstrijdzaken app. De scheidsrechter kan dit op de wedstrijddag in de KNVB Wedstrijdzaken app.

Gebruikers van de Voetbal.nl-app ontvangen bij een afgelasting een push-notificatie over de wedstrijd die je volgt. Dit geldt voor wedstrijden van teams O12 en ouder (behalve bij 35+ en 45+ 7 tegen 7 wedstrijden). Voor andere teams geldt dit niet. De KNVB adviseert dan ook om zo snel mogelijk contact op te nemen met de verantwoordelijke van het betreffende team.

Extreme hitte of kou

Bij extreme hitte of extreme kou kan de thuisspelende vereniging zelf bepalen of de wedstrijden van de JO11 en jonger worden afgelast. Dit kan ook gebeuren op verzoek van de bezoekende vereniging. Afgelasting moet uiterlijk plaatsvinden een dag voorafgaand aan de wedstrijden. Geef dit dan wel de eerste werkdag daaropvolgend door aan het betreffende steunpunt. Wedstrijden van andere categorieën kunnen bij extreme hitte of extreme kou alleen worden afgelast na overleg met de competitieleider van het betreffende KNVB- steunpunt, dan wel met de competitieplanner landelijke competities van de KNVB.