• Openingstijden FC De Bilt SHOP

  De fysieke winkel is de komende ?? weken gesloten. U kan uw bestelling doen via de webshop of voor een afspraak voor de opening van de winkel een mailtje sturen naar winkel@fcdebilt.nl

 • Beste vrienden van FC De Bilt,

   En ineens is het einde van 2020 in zicht.. Daar waar we normaal gesproken elkaar langs de lijn spreken is het door Corona stil op ons complex. In deze bijzondere tijden lees je in berichten over hoe het gaat meestal wat er allemaal niet meer kan en wat dat met ons doet. Dat is natuurlijk bij FC De Bilt ook aan de orde. Een groot deel van onze leden kan niet of heel beperkt trainen en spelen, we treffen elkaar alleen op de parkeerplaats en op het veld want kantine en kleedkamers zijn dicht. Toch gaat er voor en achter de schermen ook een hoop wel door.

  Aangezien wij binnen FC De Bilt de focus willen leggen op plezier en dingen mogelijk maken, daarom in dit eindejaarsbericht een overzicht van alle dingen die de afgelopen dingen wel zijn gelukt of door zijn gegaan:

  • We hebben het afgelopen jaar een stevige basis gelegd om voor de komende jaren een succesvol beleid te voeren. Zo hebben we ondanks de druk op de inkomsten door Corona meer grip op onze financiële dossiers en huishouding.  En kunnen we, ondanks het missen van inkomsten door Corona, voldoen aan onze financiële verplichtingen naar zakelijke partners en onze trainers/vrijwilligers. Ook hebben wij een positieve relatie met de gemeente kunnen realiseren waarin we praten over kansen en mogelijkheden. Dit geeft zowel bij ons als bij de gemeente vertrouwen voor de komende jaren. Kortom, er is achter de schermen veel gebeurd dat een stevige basis heeft gelegd voor de komende jaren.
  • We hebben het eerste kwartaalgesprek gevoerd met de gemeente en laten zien waar we staan qua financiën. Ondanks Corona is het beeld dat we gedurende de eerste 3 maanden binnen de begroting konden blijven. De gemeente was tevreden over dit resultaat en de wijze van rapporteren
  • Het jeugdvoetbal ging zoveel mogelijk door met trainingen en onderlinge wedstrijden. Dit kon alleen dankzij de enorme inzet van jeugdcommissie, TC en trainers en leiders
  • De taskforce Corona wist steeds weer razendsnel te reageren op nieuwe maatregelen om alle activiteiten in goede en veilige banen te leiden. De coronadiensten bij het hek werden elke week vrijwel moeiteloos ingevuld door ouders. De verkeersveiligheid rond trainingen is fors verbeterd door het plaatsen van dranghekken op de parkeerplaats
  • De jeugdcommissie is versterkt met nieuwe leden en de plek van Jesse ’t Lam als bestuurslid jeugd kon worden ingevuld door Ernst Hoepman
  • Ons clubhuis is in de zomerperiode flink onder handen genomen door Wout en Dirk. Hiermee blijven we één van de mooiste clubhuizen van Nederland hebben!
  • Dankzij Martin en Gineke Veldhuizen hebben we ook dit seizoen lag er weer een prachtige seizoensgids. De verhalen in de gids geven de uniekheid van onze club perfect weer.
  • De grote clubactie was ondanks Corona een groot succes. We hebben meer loten verkocht dan in 2019; en dat leverde maar liefst €3.588 op.
  • FC De Bilt kreeg veel stemmen voor de Rabo Club Support actie en hiermee eindigde onze club als 3-de in de regio Utrecht. Ook dit leverde een mooi bedrag voor de clubkas op: € 2.246
  • Het kledingcontract met Macron is met verbeterde condities verlengd. En onder andere Nathalie Hilhorst heeft zich ingezet voor het draaiende houden van onze winkel. Ook is er gewerkt aan een eigen webshop voor het bestellen van kleding en andere sportartikelen en deze is inmiddels een langere tijd live.
  • We hebben afspraken gemaakt met andere sportaanbieders om gebruik te maken van onze faciliteiten. Zo voetbalt ‘FOOTY’ iedere maandagavond een eigen competitie. Een mooie samenwerking die ook voor een financieel impuls zorgt.
  • Zaterdag 1 is nog steeds ongeslagen in de 1ste klasse ;-)

  We hopen echt dat het nieuwe jaar ons vooral weer veel voetbalplezier en gezelligheid op de club zal brengen.

  Het bestuur dankt alle vrijwilligers voor hun inzet het afgelopen jaar en wenst iedereen prettige feestdagen en een gezond en sportief 2021.

   

  Mede namens het gehele Bestuur,

  Tom Claassen